Vijesti

POSJET UOČI 100. OBLJETNICE GOSPINA UKAZANJA // Papa otputovao u Fátimu

Papa otputovao u Fatimu

„S Marijom, hodočasnik u nadi i u miru“, moto je apostolskoga pohoda pape Franje Fatimi, na koje je otputovao danas u 14 sati, iz rimske zračne luke u Fiumicinu”

Na tisuće je ljudi, iz brojnih zemalja, danas bilo na putu prema tom marijanskom svetištu, kako bi sudjelovali u proslavi 100. obljetnice Gospina ukazanja, koju predvodi papa Franjo.

Program prvoga dana posjeta

Prvoga dana toga 19. Papina međunarodnog putovanja, Sveti je Otac poslijepodne doputovao u portugalsku vojnu bazu Monte Real. Nakon privatnoga susreta s portugalskim predsjednikom Marcelom Rebelom de Sousaom, i kratkoga zadržavanja u kapeli vojne baze, Papa je helikopterom otišao u Fatimu, gdje je odmah posjetio Kapelicu ukazanjâ. Nakon večere će, ispred bazilike, biti blagoslov svijeća i molitva Krunice, koju će predvoditi Sveti Otac.

Proglašenje svetima Franje i Jacinte Marto

Sutra, drugoga dana putovanja, Papa će ispred bazilike u Fatimi slaviti misu i svetima proglasiti Franju i Jacintu Marto, i to točno 100 godina nakon prvoga Gospina ukazanja, kojega su oni bili svjedoci, zajedno s rođakinjom Lucijom. Bit će to vrhunac Papina hodočašća mira i nade.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh