Vijesti

POSEBNA JE POZORNOST POSVEĆENA MLADIMA I OBITELJI // Papa Franjo susreo se s irskim predsjednikom Higginsom

Foto: Shutterstock

 

Sveti je Otac 22. svibnja primio u audijenciju irskoga predsjednika Michaela D. Higginsa, koji se potom susreo također s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom, i Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama

Srdačan je razgovor započeo – kako je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice – spomenom konstruktivnih odnosa koji povezuju Svetu Stolicu i Irsku, kao i uzajamne suradnje.

Ljudska prava i dostojanstvo čovjeka

Sugovornici su se potom osvrnuli na različite teme od zajedničkoga interesa, kao što je zaštita ljudskih prava i dostojanstva čovjeka u svakom razdoblju i u svim prilikama u životu; osvrnuli su se zatim na pitanje migracija i prihvaćanja izbjeglica, na zaštitu okoliša, kao i na održivi razvoj.

Suočavanje s izazovima globalizacije

Posebnu su pozornost posvetili mladima i obiteljima. Osim toga, istaknuta je važnost etičkih mjerila u suočavanju s izazovima koje nameće globalizacija, posebice na gospodarskoj razini. Na kraju su razmijenjena mišljenja o budućnosti europskoga projekta – istaknuto je u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Izvor: Vatikanski radio (prenosimo s dopuštenjem); Book.hr

Najčitanije

Na vrh