Najave

POBJEDA SVETIH, RIJEKA

POŠALJI DUHA SVOG, GOSPODE Videospot za pjesmu snimljen u dominikanskom samostanu Okupljena sedmorka u spotu se provlači kroz hodnike i prostorije, kapelicu, sakristiju, klaustor, kor i crkvu. A svako od tih mjesta donosi svoju malu priču… „Radili smo spot s ciljem da pjesmu približimo onima koji će kroz nju naći put u slavljenju Duha Svetoga“, kažu

Foto: Screenshot


 

Prošlog su se vikenda članovi benda Pobjeda svetih iz Rijeke, okupili povodom snimanja spota za pjesmu „Pošalji Duha Svog, Gospode“.

Autorica teksta i glazbe, Barbara Brezac Benigar, pjesmu je prvi put predstavila na HosanaFestu u Subotici, 2019. godine. Za pjesmu kažu da je izvan svih trendova duhovne glazbe.

Došlo je vrijeme da pjesma dobije i svoju priču u videoizdanju te se na taj način još više približi svima onima koji će kroz nju jednako moći naći put u slavljenju Duha Svetoga

„Radili smo s ciljem da postignemo autentičnost koja će prije svega dovesti do zadovoljstva u procesu stvaranja i finalnog slušanja. A sad je došlo vrijeme da pjesma dobije i svoju priču u videoizdanju te se na taj način još više približi svima onima koji će kroz nju jednako moći naći put u slavljenju Duha Svetoga“, rekli su Barbara Brezac Benigar i Dino Šubat koji je pjesmu upotpunio svojim aranžmanom.

Premijera videospota bit će za blagdan Duhova, najavio je bend.

…nastojale oživjeti mjesto koje je cijeli život urezan duboko u njihova srca

Ideja za radnju spota zasluga je Marisele Host i njezine sestre Barbare, koje su nastojale oživjeti mjesto duboko urezano u njihova srca. To je dominikanski samostan uz koji ih veže i pokojni pater Mijo Horvat koji im je, još u najranijem djetinjstvu, usadio ljubav prema glazbi.

 

O spotu

Okupljena sedmorka u spotu se provlači kroz hodnike i prostorije, kapelicu, sakristiju, klaustor, kor i crkvu. A svako od tih mjesta donosi svoju malu priču, pronalaske onih predmeta, slika, fotografija, instrumenata i nota koje odgovaraju vremenu koje pamte iz svojeg djetinjstva, odnosno onome što je iza sebe ostavio pater Mijo. Priča se dalje pomiče k određenoj kulminaciji koja se ostavlja kao dio iznenađenja za premijerno gledanje…

Radujemo se spotu! 🎶

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh