Poučne priče

ZA ONE KOJI SUMNJAJU

Ako nisi susreo Boga, znači li to da On ne postoji? To što ateist nije susreo Boga ne potvrđuje teoriju da Bog ne postoji…

Ako nisi susreo Boga, znači li to da On ne postoji?

Foto: Shutterstock


 

U avionu na putu za London sjedila je starija gospođa. Do nje je sjedio jedan mladić. Tijekom putovanja gospođa izvadi Sveto pismo i počne čitati. Nakon nekog vremena mladić, iako je dobro znao što gospođa čita, zaželi se rasprave pa ju, pomalo podrugljivo, upita: „Ako smijem pitati, gospođo, kakvo je štivo danas na repertoaru?” „Sveto pismo, Božja riječ”, odgovori ona i blago se nasmiješi. Mladić se naceri i prokomentira: „Hah, Božja riječ! Zar još uvijek postoji netko tko vjeruje da Bog postoji?” Gospođa ga pogleda preko naočala, a mladić nastavi: „Da, da, ludih ljudi ima na ovome svijetu. Zavedenih. Bog Vam, ja sam siguran, i odlučno tvrdim, ne postoji! Bolje čitajte nešto korisnije! Ne gubite vrijeme!” Gospođa ponovno podigne glavu s Biblije pa kratko upita: „Sinko, jesi li siguran?” Mladić samouvjereno odgovori: „Apsolutno i nitko me neće razuvjeriti! Vjerovati u nešto što nikad nisam niti vidio niti čuo, nešto što ne postoji – čista glupost!”

„Kako se zove tvoja majka?” upita ga gospođa. Mladić se iznenadi i začudi zbog tog neočekivanog pitanja. Zbunjeno pogleda u gospođu, ali odgovori: „Ana se zove. Čemu to pitanje?” Gospođa se nasmiješi i odvrati: „Ne, ona ne postoji! Mladiću, Vi ste u zabludi!” „Kako to mislite: ‘ona ne postoji’?” upita mladić i pomisli da ova gospođa uistinu više ne zna što govori te doda: „Naravno da postoji, živim pod njezinim krovom već punih 25 godina, odrastao sam uz nju. Baš jutros spremala me za put, pakirala hranu i, evo, maloprije me dopratila na aerodrom.” Gospođa ponovno samouvjereno odgovori: „Ne, ona ne postoji! Ja ju nikad nisam vidjela, nikad ju nisam čula, nikad s njom nisam razgovarala. Dakle, odlučno tvrdim, ona ne postoji i nitko me neće razuvjeriti!”

Mladić se glasno i podrugljivo zahihoće i odbrusi: „To što ju Vi nikada niste susreli, ne znači da ona ne postoji! Nema smisla dalje raspravljati!”

Gospođa samo još jednom podigne glavu i upita: „Razumijete li sada?”

Mladić se zamisli i više ništa ne odgovori.

 

Ulomak iz knjige „Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist” autorâ N. L. Geislera i F. Tureka. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 106
  •  
  •  
  •  

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh