Aktualnosti

PORUKA OHRABRENJA I NADE Papa uoči posjeta Mjanmaru: ‘Dolazim navijestiti Evanđelje Isusa Krista, poruku pomirenja, oprosta i mira’ Sveti Otac 27. studenog putuje u Mjanmar, gdje će boraviti do 30. studenog. Uoči apostolskog pohoda azijskoj zemlji, Sveti je Otac uputio poruku ohrabrenja i nade – evo što je rekao.

Papa uoči posjeta Mjanmaru: 'Dolazim navijestiti Evanđelje Isusa Krista, poruku pomirenja, oprosta i mira'

Dolazim navijestiti Evanđelje Isusa Krista, poruku pomirenja, oprosta i mira – istaknuo je papa Franjo u poruci uoči posjeta Mjanmaru, dodavši da svojim posjetom želi utvrditi katoličku zajednicu u toj azijskoj zemlji u njezinoj vjeri u Boga i u njezinom svjedočenju Evanđelja koje naučava dostojanstvo svakog čovjeka, i zahtijeva da otvorimo svoje srce drugima, posebno siromašnima i potrebitima.


Istodobno želim posjetiti naciju u duhu poštovanja i ohrabrenja za svako nastojanje koje za cilj ima izgradnju sklada i suradnje u službi općega dobra. Živimo u vremenu kada vjernici i ljudi dobre volje sve više osjećaju potrebu da rastu u međusobnom razumijevanju i poštovanju, i da se uzajamno podržavaju kao članovi jedne ljudske obitelji, jer smo svi djeca Božja – kazao je Papa, zazivajući na kraju božanski blagoslov, mir i radost na sve one koji pripremaju Papin dolazak, kao i na njihove obitelji.

Izvor:  Vatikanski radio; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh