Vijesti

PORUKA NA DRUŠTVENOJ MREŽI

Papa Franjo na Twitteru: „Naša je nada Gospodin Isus kojeg prepoznajemo kao živog i prisutnog u nama te u našoj braći i sestrama”

Foto: Shutterstock

 

Naša je nada Gospodin Isus kojeg prepoznajemo kao živog i prisutnog u nama te u našoj braći i sestrama – poručio je papa Franjo u jučerašnjem tweetu

Ta poruka upućuje na ono što je rekao 5. travnja ove godine za vrijeme opće audijencije srijedom. Tom je prilikom upozorio prisutne da kršćanska nada nije pojam, niti osjećaj, niti mobitel, a niti hrpa bogatstva, nego je to osoba – Isus Krist!

„Osoba koja nema nade, ne može oprostiti”

Istaknuo je da se ta nada ne očituje toliko riječima, nego iznad svega svjedočanstvom života. Tu nadu ne smijemo skrivati: ako je Krist živ i prebiva u nama, onda moramo dopustiti da po nama postane vidljiv i da djeluje u nama. Kad bismo skrivali nadu u svojoj nutrini, onda bi to bila slaba nada koja nema hrabrosti izaći van – kazao je Sveti Otac, upozoravajući da osoba koja nema nade, ne može oprostiti, ne može udijeliti utjehu praštanja.

„Naša nada nužno izlazi van, uzimajući jedinstveni oblik blagosti”

Papa je također napomenuo da naša nada nužno izlazi van, uzimajući jedinstveni oblik blagosti, poštovanja, dobrohotnosti prema bližnjemu, čak i opraštajući onima koji su nam učinili zlo. Isus je činio tako i nastavlja činiti po onima koji u svom srcu i životu prave mjesto za njega, svjesni da se zlo ne može nadvladati zlom, nego poniznošću, milosrđem i blagošću – istaknuo je tada papa Franjo.

Najčitanije

Na vrh