Vijesti

PORTUGALSKI KARDINAL I AUTOR KNJIGE „FATIMSKI DOGAĐAJ” O AKTUALNOSTI FATIMSKE PORUKE // José Saraiva Martins: „Ono što je Gospa kazala malim pastirima nužno je potrebno današnjem čovjeku”

José Saraiva Martins „Ono što je Gospa kazala malim pastirima nužno je potrebno današnjem čovjeku”

Portugalski kardinal Saraiva Martins, autor knjige „Fatimski događaj”, progovorio je za Radio Vatikan o aktualnosti Fatimske poruke za današnjeg čovjeka

Papu će na hodočašću u Fatimu, 12. i 13. svibnja, pratiti i kardinal José Saraiva Martins, bivši pročelnik Zbora za proglašenje svetih. Taj je portugalski kardinal bio Papin predstavnik na mariološkom kongresu održanom u rujnu u svetištu u Fatimi, u prigodi 100. obljetnice Gospinih ukazanja, i upravo je objavio knjigu naslovljenu „Fatimski događaj“.

Gospin je poziv na obnovu vjere aktualan

Govoreći za Radio Vatikan o aktualnosti poruke Fatimske Gospe, kardinal je istaknuo da je za današnje društvo ona krajnje aktualna, jer ono što je Gospa kazala malim pastirima nužno je potrebno današnjem čovjeku. Primjerice, – dodao je kardinal – Fatimska se poruka može svesti na tri ili četiri bitna poglavlja, a prvo se odnosi na vjeru. Ono je poziv na obnovu vjere, jer se jedan od problemâ suvremenoga društva odnosi upravo na vjeru; stoga je izuzetno aktualan taj Gospin poziv.

Poziv na obraćenje

Drugo je poglavlje obraćenje – napomenuo je kardinal. Gospa je potaknula male pastire na obraćenje Bogu i braći. To su dvije nerazdvojive stvari. Ako je današnjem čovjeku, današnjem društvu nešto potrebno, to je upravo blizina braće neovisno o religiji, kulturi, podrijetlu, ili načinu života. Svi smo mi braća, djeca istoga Oca. Čovjeku je potreban osjećaj da smo svi kao jedna obitelj – istaknuo je kardinal Saraiva Martins.

Najčitanije

Na vrh