Aktualnosti

PORAŽAVAJUĆE VIJESTI // ‘Prolife’ borba: U Americi uhićeni aktivisti koji su pred bolnicom molili za nerođene, među njima i dva svećenika Kako prenose američki mediji, uhićeno je desetak aktivista za nerođene, uključujući i dva svećenika, u Michiganu i Virginiji…

'Prolife' borba: U Americi uhićeni aktivisti koji su pred bolnicom molili za nerođene, među njima i dva svećenika

Fra Fidelis, član Franjevačke braće od obnove uhićen je u Virginiji zbog molitve pred klinikom za abortuse. Naime, fra Fidelis je u petak, u sklopu molitvene akcije Red Rose Rescue, koja se održava diljem SAD-a, molio pred klinikom i dijelio crvene ruže ženama koje su došle abortirati svoju djecu.

Fra Fidelis nije jedini uhićen. Kako prenose američki mediji, uhićeno je desetak aktivista za nerođene, uključujući i dva svećenika, u Michiganu i Virginiji.

„Bili smo u čekaonici, nas četvero. Sjedili smo na podu, pjevali psalme i molili sve dok policajci nisu došli i uhitili nas”, rekla je jedna od uhićenih, Migliorini Miller.

Red Rose Rescue akcija

Red Rose Rescue akcija je potaknuta borbom kanadske aktivistkinje Mary Wagner, koja je odlazila u centar za abortuse u Torontu i davala ženama crvene ruže s karticom na kojoj je pisalo: „Postojiš da bi bila voljena i da voliš. Tvoja dobrota veća je od poteškoća s kojima se susrećeš u ovoj situaciji. Okolnosti života se mijenjanju. Novi život, taj maleni život nosi obećanje stalne radosti”.

Wagner je osuđena nedavno na 30 mjeseci uvjetne kazne i 50 sati društvenog rada zbog ulaska u kliniku u Torontu u prosincu 2016. godine. Već je provela pet godina u zatvoru zbog nenasilne borbe za majke i njihovu nerođenu djecu.

Linda Gibbons, koja je i inspirirala Wagner, provela je 11 godina života u zatvoru zbog te borbe.

Podržimo sve te hrabre ljude svojom molitvom i zahvalimo Bogu na njima!

Izvor:  Medjugorje-info.com (Dnevno.hr)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh