Duhovnost

CHARLES S. PRICE

Ponekad su najveće bitke one koje vodimo u svom srcu

Ponekad su najveće biti one koje vodimo u svom srcu

Foto: Shutterstock

 

Držim da je svatko od nas došao do spoznaje da dok smo u tijelu, kušnje tijela nastavit će ratovati protiv dobrih želja našega srca. Činjenica da smo se nanovo rodili i da su nam srca oprana u krvi prolivenoj na golgotskom križu, ne stvara nebesko ozračje lišeno iskušenja i poteškoća, testiranja i nevolja, koje su uobičajene za čovjeka. Davno smo otkrili da je život bitka.

Mnogo, mnogo puta najteža je bitka upravo ona koja bjesni zarobljena u našoj vlastitoj osobnosti, bitka koja…

Ne borimo se samo protiv stranog neprijatelja već brzo otkrivamo da postoji i građanski rat. Sukob je i u nama samima. Mnogo, mnogo puta najteža je bitka upravo ona koja bjesni zarobljena u našoj vlastitoj osobnosti, bitka koja riče i bjesni u našem vlastitom srcu. Bezbroj puta bismo pali, ali ljubav Kristova nama ovlada. Riječ „ovladati“ znači silom spriječiti. To znači zaustaviti, što govori o sili koja djeluje u naše ime.

Tisuću puta bismo pali da nema ljubavi. Izudarani i u masnicama, krvavi i razderana srca ležali bismo uz rub puta života da nema Kristove ljubavi i njezine ovladavajuće sile. Bezbroj puta bili bismo bespomoćni poput plutajućeg štapa na površini velike dubine. Valovi ljudske žudnje, pjena valova tjelesnih želja, valovi svjetovne zabave i grešnog zadovoljstva, bacali bi nas amo-tamo, ali ljubav Kristova nama ovlada.

Autor: Charles S. Price

Izvor: „Put života”

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh