Roditelji i djeca

AKO IMATE OSJEĆAJ DA GUBITE GUBITKU

Ponekad se može činiti da su, što više molimo, stvari sve gore Ako je Neprijatelj pojačao intenzitet, Vi morate pojačati revnost

Foto: Unsplash, Bruno Aguirre 

 

Imate li odraslu djecu zahvaćenu zlim utjecajima i destruktivnim ponašanjem, a ona i dalje padaju u njih nakon što su već bila oslobođena, odbijte odustati i prestati moliti. Biblija nam uvijek iznova govori o tome kako je Bog izbavio svoj narod od neprijatelja. Bog nas može izbaviti i obećava da će nas nastaviti izbavljati, a to uključuje i Vašu odraslu djecu.

Nastavi moliti

Apostol Pavao veli: „Ali u sebi prihvatismo i smrtnu osudu da se ne bismo uzdali u same sebe, nego u Boga koji uskrsava mrtve. On nas je od takve smrti izbavio i izbavit će nas; u njega se uzdamo, on će nas i dalje izbavljati. A i vi ćete nam pomagati molitvom (…)” (Druga poslanica Korinćanima 1,9-11; kurziv autoričin). Bog neće prekinuti postupak izbavljenja i obnavljanja, sve dok smo mi i naša odrasla djeca spremni nastaviti moliti.

Bitka se nerijetko zaoštrava što ste bliže pobjedi

Ponekad se može činiti da su, što više molimo, stvari sve gore. No ne smijete posustati. Ako je Neprijatelj pojačao intenzitet, Vi morate pojačati revnost. Bitka se nerijetko zaoštrava što ste bliže pobjedi. Baš kao što majka zaboravlja porođajne boli čim ugleda svoje novorođenče, kada ste nadomak rađanja pobjede, trebate nadvladati bol i nastaviti moliti, sve dok ne doživite rođenje uslišane molitve. „Večer donese suze, a jutro klicanje” (Psalam 30,5). Mislite na radost uspjeha koji je pred Vama.

Uzmite san što ga u srcu imate za svoje odraslo dijete i proglasite da je pobjeda što je za nj vidite već izvojevana u Ime Isusovo

Bog ne želi da se obeshrabrite, već da budete uznik ufanja. Umjesto da budete prikovani uz žalost, strah, beznađe ili užas, neka Vam ufanje u Gospodina hrani vjeru. Odlučite hoditi u vjeri, a ne u gledanju. Uzmite san što ga u srcu imate za svoje odraslo dijete i proglasite da je pobjeda što je za nj vidite već izvojevana u Ime Isusovo.

Iz knjige “Kako moliti za svoju odraslu djecu” autorice Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi možete saznati ovdje, a naručiti ovdje.

Preporučamo i ovaj ulomak iz iste knjige:

Sedam učinkovitih načina molitve za mudrost 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh