Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ponekad ne shvaćam na koji mi to način moj supružnik može biti put za nebo, osim da u lošim situacijama prelazim preko svega

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, mnogo puta sam čuo/la kako je moj brak izvrstan put da zaslužim nebo. Nekako se trudim to prihvatiti, shvatiti, živjeti, ali prečesto, u dubini svoga srca, možda zbog svojih predrasuda, rana ili loših iskustava, ne mogu to istinski povjerovati. Ponekad se pitam: „Pa na koji mi to način moj supružnik može biti put za nebo, osim da u lošim situacijama prelazim preko svega, da sve to pohranjujem, a onda na koncu, kad-tad, ‘puknem’!“ I znam da ti mene nikad ne osuđuješ za pad i da treba ustati, ali ne razumijem kako me preko supružnika približavaš sebi. Pomozi mi, Gospodine, shvatiti, želim to svim srcem! Još čitam u tvojoj Riječi: „Tko ljubi svoj život, izgubit će ga. A tko mrzi svoj život na ovome svijetu, sačuvat će ga za život vječni“ (Iv 12,25).

Isuse, kajem se za svoju bezobzirnost i za to što sam često postupao/la s krivim stavom srca

Želiš li mi reći, moj Isuse, da moram tražiti tebe, tvoju milost, ali da moj vječni život ovisi o tome kako ću ljubiti svoje bližnje? Da, dok se dajem za druge, tek onda slijedim tvoj božanski naum, slijedim tebe koji si se nesebično dao pribiti na Križ. Nisi tražio ljudske slave, sve što si radio bilo je na slavu Oca, odrekao si se života da bi meni dao život. Pokazuješ mi da si mi najbliži, da ću ja dobiti najviše kada se dadnem, kada zastupam svoga supružnika, kada ga predajem tebi i stavim ga ispred sebe. Zato i kažeš da će mnogi prvi biti posljednji, a mnogi posljednji prvi. To znači da kada stavljam tebe na prvo mjesto, supružnika na drugo, djecu na treće, najbliže na četvrto mjesto, kada se dajem za druge, tada sam najbliže tebi. Ti si umro za moga supružnika, dao mu se u ljubavi, ne osuđuješ ga, voliš ga, opet bi dao život za njega/nju. Stoga, kada ja postupam prema njemu/njoj kao da nije vrijedan/na moje ljubavi, poštovanja, a istovremeno molim tvoju milost i mislim da tebi služim, tada ne samo da se udaljujem od blagoslova nego sam u totalnoj zabludi.

Dotakni mi srce, iscijeli ga i promijeni da shvatim i živim po tvojoj Riječi

Kažeš mi: „Ako zrno pšenično ne padne u zemlju i ne umre, ostane za se samo. Ako li umre, mnogo roda rodi.“ Zato, ako ja i „padnem“, ako i kleknem na zemlju moleći, a ne „umrem“ svojim lošim navikama, ako ih ne predam tebi, ako nastavim odbacivati supružnika – ostajem „sam/a“. Često se osjećam upravo tako, a onda za to okrivljujem supružnika! Ako pak „umrem“ i donosim ti njega/nju, ako ti predajem rane i onda kada mi je najteže, ako molim za njega/nju, tada donosim plod, plod za naš brak, za našu obitelj, za svoj život, napose Vječni!

Isuse, kajem se za svoju bezobzirnost i za to što sam često postupao/la s krivim stavom srca. Dotakni mi srce, iscijeli ga i promijeni da shvatim i živim po tvojoj Riječi: „Tko mi hoće služiti, neka ide za mnom! Gdje sam ja, ondje i sluga moj neka bude!“ (Iv 12,26)

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim zastati i dopustiti Duhu Svetome da mi istinski dotakne srce i da kroz ovu molitvu promijeni moje misli, stavove.

(Govori mu, predaj mu boli, za njih je umro, neka ti On objasni zašto je Križ spas i jedina istinska radost.)

Dotakni mi, iscijeli i promijeni srce, da shvatim i živim po tvojoj Riječi u svome braku: „Tko mi hoće služiti, neka ide za mnom! Gdje sam ja, ondje i sluga moj neka bude!“ (Iv 12,26)

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh