Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ponekad imam osjećaj da jednostavno ne mogu, da me suprug/a baš namjerno ne voli i ne poštuje

5 minuta

MOLITVA


Isuse, ne želim biti sebičan/a, ali ponekad mi je stvarno teško. Borim se sam/a sa sobom, toliko me toga tišti, toliko obaveza, vrijeme doslovno leti… Ispada da nemam vremena ni za molitvu. Pa onda suprug/a ima svoje poglede, prohtjeve i, umjesto da me podupre, kao da gotovo uvijek ima neku kritiku ili kontru. I onda, ako razgovor i krene u nekom dobrom smjeru, kao da se ne razumijemo, pa krenu žustre riječi. U takvim situacijama ja prečesto kontriram, „vraćam lopticu“, napadam jer se osjećam „ugroženo“.

Molim te, Isuse, ne želim biti takva osoba, takav suprug / takva supruga, uistinu ne želim

I onda prečesto ne vidim smisao, gubim nadu, imam osjećaj da jednostavno ne mogu, da me suprug/a baš namjerno ne voli i ne poštuje. A imam drugu mogućnosti: mogu pokušati shvatiti da bih često mogao/la dobiti toliko dobroga i za sebe i za naš odnos kad bih samo pokušao/la razmisliti o njegovu/njezinu prijedlogu, kad bih pokušao/la shvatiti što želi reći, kad bih pokušao/la shvatiti da je normalno da nemamo o svemu isto mišljenje, shvaćanja, želje.

Koliko god opravdavam samog/samu sebe, znam da je odluka na meni

Molim te, Isuse, ne želim biti takva osoba, takav suprug / takva supruga, uistinu ne želim. Koliko god opravdavam samog/samu sebe, znam da je odluka na meni, znam da je i moj/a suprug/a slab/a i izranjen/a i da i ja griješim. Tako ju/ga često osuđujem jer sam i ja slab/a. Previše se oslanjam na sebe i padam pod uvjerenje da nemam vremena za tebe, za brak. Možda samog/samu sebe uvjeravam da više nemam ni vremena, ni snage niti volje, ali ne želim vjerovati i prepustiti se ni toj ni drugim lažima.

Predajem ti svoju slabost, dolazim ti takav kakav / takva kakva jesam

Dođi, Isuse, dođi u ovom privilegiranom vremenu došašća, i neka se u meni i u mome suprugu / mojoj supruzi, u našim srcima, rodi nova nada, snaga, odlučnost, tvoj blagoslov mira, pouzdanja, vjere. I otvori nam oči srca da shvatimo tvoju volju za naš život i za naš brak. Predajem ti svoju slabost, dolazim ti takav kakav / takva kakva jesam. Predajem ti sve svoje krive poglede, misli, stavove, osuđivanja prema mom suprugu / mojoj supruzi. Uzmi sve na svoj Križ. Vjerujem ti, Isuse! Dođi u svaki dio mog srca koji je „umro“ i oživi ga! Molim te, oživi me, Isuse, oživi moje biće, jer ne želim živjeti u tuzi, gorčini, nezadovoljstvu, pored svih milosti koje mi daješ, već želim živjeti u punini djeteta Božjeg, kao dijete ljubljenog Oca.

O Oče, dotakni sada moga supruga / moju suprugu svojom rukom, zagrli ga/ju i silno blagoslovi! Hvala ti na njemu/njoj!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Moli danas više puta: „Molim te, oživi me, Isuse. Oživi moje biće, jer ne želim živjeti u tuzi, gorčini, nezadovoljstvu, pored svih milosti koje mi daješ, već želim živjeti u punini djeteta Božjeg, kao dijete ljubljenog Oca.“

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh