Vijesti

POMOZIMO OBITELJI ILIČIĆ // Humanitarni duhovni koncert „Za siguran dom”

Humanitarni duhovni koncert „Za siguran dom”

U župi Kraljice svete Krunice u Vođincima (Vinkovci) 14. svibnja održat će se humanitarni duhovni koncert za pomoć obitelji teško bolesnog Branimira Iličića. Na koncertu nastupaju Alan Hržica i Petar Buljan

U nedjelju, 14. svibnja u župnoj crkvi Kraljice svete Krunice održat će se humanitarni duhovni koncert „Za siguran dom” obitelji Branimira Iličića. Peteročlana obitelj Iličić nalazi se u teškom materijalnom stanju koje je nastupilo očevom bolešću te im prijeti gubitak doma ako ne budu mogli dalje plaćati kredit. Humanitarnu akciju za pomoć obitelji Iličić, koja se održava od 1. svibnja 2017. do 31. srpnja 2017., pokrenula je Udruga hrvatskih brojnih obitelji 8+.

Dijagnoza – tumor na mozgu

Gospodinu Branimiru prije tri godine dijagnosticiran je tumor na mozgu (GLIOBLASTOM gradIV IDH I). Operiran je u travnju 2015. u Zagrebu, a nakon toga primio je 40 kemoterapija i 30 zračenja u Osijeku. Uslijedilo je još 16 ciklusa kemoterapija, također u Osijeku, nakon kojih se uspio oporaviti i normalno funkcionirati.

Međutim, početkom 2017. stanje se naglo pogoršalo, nalazi su pokazali povratak još većeg i agresivnijeg tumora. Nova dijagnoza bila je GLIOBLASTOM gradIV IDH I – divlji tip. Operiran je u veljači 2017. u Zagrebu, a od tada je primio jedan ciklus kemoterapija u Osijeku.

Povratak većeg i agresivnijeg tumora

U međuvremenu nalazi su pokazali povratak još većeg i agresivnijeg tumora, koji se, po cijeloj lijevoj polutci velikog mozga, širi u obliku lepeze. Treću operaciju doktori nikako ne preporučuju zbog već rezane lubanje po lijevoj i prednjoj strani te nekroze (propadanje tkiva).

Posljedice toga jesu da otac leži nepokretan, desna strana tijela u potpunosti mu je oduzeta, koristi pelene i ne govori; jedina komunikacija s okolinom vrši se pomicanjem lijeve ruke i davanjem signala očima. Ono najgore što bi se moglo dogoditi jest da Branimir izgubi sposobnost disanja i žvakanja te padne u komu i godinama vegetira ili umre.

Koncertu se odazvali Alan Hržica i Petar Buljan

Nažalost, liječnici ne gaje velike nade da će preživjeti. Supružnici imaju troje djece. Ovim se koncertom njihovoj obitelji želi pomoći u teškoj financijskoj situaciji u kojoj su se našli, a koncertu su se odazvali Alan Hržica iz molitvene zajednice „Srce Isusovo“ i Petar Buljan iz molitvene zajednice „Božja pobjeda“.

Koncert započinje u 20 sati.

Humanitarni telefon i račun za pomoć obitelji

Za pomoć obitelji otvoren je i humanitarni telefon; svi koji žele donirati novac pozivom, mogu to učiniti na sljedeći broj: 060 991 991 (cijena poziva 6,25 kuna s PDV-om).

Također, u PBZ banci otvoren je humanitarni račun za pomoć obitelji Iličić: HR 94 2340 0091 5108 5540 5.

Pozivam sve Vas, koji ste u mogućnosti, da zajedno pomognemo ovoj obitelji. I malo, ako je od srca i s ljubavlju, znači mnogo. Više detalja o humanitarnoj akciji za obitelj Iličić možete pronaći na Facebook stranici „Župa Kraljice svete Krunice Vođinci”.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh