Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Pomozi mi, Marijo, da vidim kako mogu biti blagoslov svome supružniku, našem braku, obitelji Odričem se danas svake tuge, žalosti, obeshrabrenosti, gorčine, slabosti, nesigurnosti, laži, bezvoljnosti, osuđivanja, negativnosti...

5 minuta za brak, vezu, obitelj

MOLITVA:


Marijo, Majko, trebam te, trebam te u svome braku, u svome životu. Trebam te u svojoj tuzi, nerazumijevanju supružnika, slabostima, sebičnosti, ali trebam te u svim onim prekrasnim trenucima koje smo imali, a i imamo, bezobzira što češće primjećujem ono loše, pa mi izgleda da je dobroga jako malo ili da ga ni nema. Vapijem za tvojim mirom Marijo, tvojom blagošću, poniznošću, ljubavlju, poštovanjem. Pomozi mi Marijo da vidim ono na što me tvoj Sin poziva, kako mogu biti blagoslov svome supružniku, našem braku, obitelji, a na koncu samom/oj sebi. Pomozi mi Marijo, zaručnice Duha Svetoga, da prepoznam put do srca svoga supružnika.

Molim te Marijo, po svome Majčinskom blagoslovu, vrati ponovno tu čežnju da provre u mome srcu!

Želim ga/ju voljeti, poštovati, bezobzira što sam/u sebe često uvjeravam i okolnosti mi govore da nema smisla truditi se, da smo previše različiti, da moram trpjeti, da moj supružnik zasigurno nije moja srodna duša zbog svega što prečesto prolazimo, da se eto moram pomiriti sa time gdje smo i da je to nemoguće promijeniti – znam da u mom srcu leži iskrena čežnja za mojim supružnikom, ona ista zbog koje sam odlučio/la provesti život baš sa njim/om. Molim te Marijo, po svome Majčinskom blagoslovu, vrati ponovno tu čežnju da provre u mome srcu! Obnovi Majko ljubav i poštovanje u nama, daj da se gledamo očima kako nas ti i tvoj Sin gledate. Razori svaku prepreku, koju smo sami sebi stvorili ili su nam ih drugi stavili na naš životni put i uvedi nas u blagoslov života, blagoslov i put koji vodi prema Vječnom Životu, po našem braku.

Tvome Bezgrešnom i Presvetom srcu posvećujem sebe, svog supružnika, našu djecu, cijelu obitelj

Odričem se danas svake tuge, žalosti, obeshrabrenosti, gorčine, slabosti, nesigurnosti, laži, bezvoljnosti, osuđivanja, negativnosti, po tvome Presvetom Srcu Marijo! Pomozi mi, očiste me, oslobodi me! Tvome Bezgrešnom i Presvetom srcu posvećujem sebe, svog supružnika, našu djecu, cijelu obitelj i odlučujem da ću ja i moj dom služiti Jahvi (Jš 24,15), po tvome zagovoru Marijo! Molim te daj nam snage da si možemo oprostiti rane i grijehe koje smo nanijeli jedno drugome. Daj meni Majko snage, znanja, mudrosti i mira da se svojim postupcima, govorom i molitvom trudim biti onaj bolji, zreliji, „savršen“ supružnik, a ne da očekujem da moj supružnik radi prve korake i on/a se mijenja, trudi. Sveti Josipe, molim te za zagovor i pomoć, da kada mnoge stvari i ne razumijem, čudne su mi, da imam povjerenja u Božje obećanja i plan za naš brak, usprkos svemu što se događa, baš kao što si i ti imao i ostao poslušan Božjem planu i obećanju.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA:

Sveta Marijo i Josipe, molite za naš brak i obitelj!

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh