Vijesti

POMOĆ CRKVI U NEVOLJI’ // Pokrenuta akcija ‘Kap mlijeka za sirijsku djecu’ kojom se pomaže prehraniti siromašne sirijske obitelji Akcija 'Kap mlijeka' započela je prije tri godine i otada je svaki mjesec pomogla u prehrani 2850 djece iz oko 1500 kršćanskih obitelji. Cilj akcije nije samo prehraniti djecu, nego i potaknuti povratak kršćana u Aleppo.

Pokrenuta akcija 'Kap mlijeka za sirijsku djecu' kojom se pomaže prehraniti siromašne sirijske obitelji

Foto: Shutterstock

 

Tisućama sirijske djece katolička humanitarna organizacija osigurat će i iduće godine ‘kap mlijeka’. Organizacija Pomoć Crkvi u nevolji nastavila je akciju pomoću koje će kršćanskim obiteljima u Siriji tijekom 2018. godine donirati mlijeko u prahu, kako bi im pomogli prehraniti djecu. 

Iz pisma apostolskog vikara Aleppa

U pismu koje je uputio organizatorima akcije, apostolski vikar Aleppa mons. Georges Abou Khazen, istaknuo je da su se bombe prestale padati, ali pomoć je i dalje potrebna i to posebno djeci koja su najveće žrtve rata. Akcija ‘Kap mlijeka’ započela je prije tri godine i otada je svaki mjesec pomogla u prehrani 2850 djece iz oko 1500 kršćanskih obitelji. Zbog rata i nezaposlenosti obitelji se teško bore kako bi prehranile djecu, a živežne namirnice mnogima su preskupe i nedostižne, ističu iz Crkve u nevolji.

„Zahvaljujući vama, našim donatorima, mi možemo ostati ovdje i pomoći svojim siromašnima. I ne osjećamo se kao mala i nemoćna manjina nego dio velike obitelji, opće Crkve“, napisao je mons. Khazen, kako prenosi Radio Vatikan, u zahvali darovateljima. 

Autor:  (Laudato.hr; Book.hr)

Priredila Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh