Aktualnosti

CNA

POLJSKI NADBISKUP Nezamislivo je da ne molimo u crkvama u vremenu širenja epidemije koronavirusa S obzirom da je zadaća Crkve da liječi duhovne bolesti, „nezamislivo je da ne molimo u našim crkvama“, rekao je nadbiskup Gądecki

Poljski nadbiskup poziva da se poveća broj nedjeljnih Misa: Nezamislivo je da ne molimo u crkvama za vrijeme epidemije koronavirusa

Foto: Shutterstock


 

Predsjednik Poljske biskupske konferencije zatražio je da se poveća broj nedjeljnih Svetih Misa, kako bi što više vjernika moglo sudjelovati na liturgiji, javlja CNA.

„Vezano uz preporuke glavnog sanitarnog inspektora da se ne bi trebala održavati veća okupljanja ljudi, molim da se poveća, što je više moguće, broj nedjeljnih Misa u crkvama, kako bi vjernici mogli prisustvovati liturgiji… prema smjernicama sanitarne službe“, napisao je nadbiskup Stanisń Gądecki iz Poznanja.

S obzirom da je zadaća Crkve da liječi duhovne bolesti, „nezamislivo je da ne molimo u našim crkvama“, rekao je nadbiskup.

U svijetu je trenutno 109.577 potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa i 3.809 smrtnih slučajeva.

Nadbiskup Gądecki pozvao je na molitvu za one koji su umrli od posljedica koronavirusa i dodao: „Pomolimo se za zdravlje bolesnih i za liječnike, za medicinsko osoblje i sve službe koje rade na zaustavljanju širenja virusa“ i „ da se epidemija završi“.

Mnoge Crkve širom svijeta izdale su smjernice opreza za Mise ili su u potpunosti otkazale javne Mise zbog epidemije.

Ovdje možete pročitati komentar jednog svećenika o stanju u Rimu: „U Rimu je zabranjeno slaviti Svete Mise s narodom. Slavile su se u katakombama“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh