Razno

MEDALJA JE TEK PREDMET...

Poljska bacačica koplja prodala svoju srebrnu medalju s olimpijskih igara kako bi pomogla osmomjesečnom dječaku I sama se borila s teškom bolešću, rakom kostiju, ali se vratila i zablistala u Tokiju. Ovom nesebičnom gestom dirnula je sve

Poljska bacačica koplja prodala svoju srebrnu medalju s olimpijskih igara kako bi pomogla osmomjesečnom dječaku

Foto: m.andrejczyk, Instagram

 

Atletičarka, bacačica koplja, Maria Andrejczyk iz Poljske osvojila je srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju hicem od 64.61 metara, a svoju medalju odlučila je staviti na aukciju kako bi prikupljenim sredstvima pomogla teško bolesnom dječaku iz svoje zemlje, prenosi Klix.ba.

Poljakinja je uspjela prikupiti 44.000 eura.

Roditelji osmomjesečnog dječaka Miłoszeka Małyse dugo su pokušavali prikupiti dovoljno novca za podmirenje svih zdravstvenih troškova. Ovom nesebičnom gestom, Andrejczyk je dirnula sve. „Prava vrijednost medalje uvijek ostaje u srcu. Medalja je samo predmet, ali može biti od velike koristi za druge ljude. Ovo srebro može spasiti život umjesto skupljanja prašine u ormaru. Zato sam je odlučila staviti na aukciju”, rekla je Andrejczyk u razgovoru za poljsku državnu televiziju.

Najveću ponudu za Marijinu medalju dao je lanac trgovina Żabka (Žabac). Oni sami su se oglasili s priopćenjem kako su bili dirnuti plemenitom gestom poljske atletičarke te kako su odlučili da će unatoč tome što imaju pravo uzeti srebrnu medalju ona ipak „ostati kod Marije”.

„Skupa smo prikupili preko pola milijuna zlota za Miłosza, zajedno s Żabkinom donacijom”, napisala je Maria na svojem Instagram profilu.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maria M. Andrejczyk (@m.andrejczyk)

Poznata je i činjenica da se s teškom bolešću borila i sama Maria Andrejczyk. Prije tri godine dijagnosticiran joj je rak kostiju zbog kojeg je prošla operaciju i kemoterapije nakon kojih se vratila sportu i zablistala na Olimpijskim igrama u Tokiju.

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh