Mladi

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

Pokušavala sam se dočepati muža pomoću svog odnosa s Bogom Na neki sam način iskorištavala Boga. Htjela sam mu se približiti i raditi stvari za njega kako bi me blagoslovio suprugom, umjesto da mu služim i ljubim ga

Foto: Pixabay


 

Jako volim sliku trokuta jer sam dulje vrijeme dok sam bila solo (davno prije nego što sam upoznala Johna) upravo tako zamišljala svoje duhovno putovanje. Htjela sam živjeti na način na koji bih upoznala čovjeka svojih snova.

Skrenula sam s pravog puta i svu sam energiju trošila na odnose s potencijalnim dečkima, a osobni odnos s Bogom sam gotovo potpuno zanemarila

Vjerovala sam da što se više budem približavala Bogu, to ću se više uskladiti s njegovom voljom i, u konačnici, s osobom za koju ću se udati.
Iako se je moje srce nadalo tome, u praksi sam živjela posve suprotno. Skrenula sam s pravog puta i svu sam energiju trošila na odnose s potencijalnim dečkima, a osobni odnos s Bogom sam gotovo potpuno zanemarila. Očajnički sam tragala za srodnom dušom. Angažirala sam se u crkvi i volontirala na sve strane. To nije bilo ništa loše, ali sve sam radila iz pogrešnih motiva. Na prvom su mi mjestu bili ljudi, a ne Bog. Da skratim priču, lovila sam muža.

Na neki sam način iskorištavala Boga. Htjela sam mu se približiti i raditi stvari za njega kako bi me blagoslovio suprugom, umjesto da mu služim i ljubim ga

Razmišljala sam potpuno pogrešno. Pokušavala sam se dočepati muža pomoću svog odnosa s Bogom. Na neki sam način iskorištavala Boga. Htjela sam mu se približiti i raditi stvari za njega kako bi me blagoslovio suprugom, umjesto da mu služim i ljubim ga.

Tek sam na prvoj godini fakulteta konačno počela živjeti prema uvjerenju da ako Isus bude moj prioritet, tada se neću morati brinuti ni za što. Ako mi On postane središte života i ako ga budem slijedila kako najbolje znam, On će se pobrinuti za sve ostalo.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Fileta.

Debra Fileta licencirana je stručna savjetnica i autorica brojnih članaka i knjiga o vezama i braku.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh