Duhovnost

BIBLIJSKE PRIČE ZA DJECU I MLADE

Pokušaj shvatiti Isusovu poruku bolesnima Deset je gubavaca čulo da Isus dolazi u obližnje selo i ponadali su se da bi ih možda, samo možda, On mogao izliječiti. Sakrili su se blizu ceste i čekali

Foto: Wirestock Creators, Shutterstock

Foto: Wirestock Creators, Shutterstock

(…)

Kada je Isus ozdravljao bolesne, ljudi su ponekad bili toliko uzbuđeni zbog ozdravljenja da su mu zaboravili zahvaliti. Tako je bilo i s devet gubavaca. Guba je strašna bolest od koje nastaju grozni čirevi. Lako se prenosila na druge pa su gubavci morali živjeti daleko od svojih prijatelja i obitelji. Deset je gubavaca čulo da Isus dolazi u obližnje selo i ponadali su se da bi ih možda, samo možda, On mogao izliječiti. Sakrili su se blizu ceste i čekali.

Kada su ga ugledali, vikali su: „Učitelju, smiluj nam se!” Isus ih pogleda i reče: „Idite svećenicima.” Što to znači? Kada bi gubavac ozdravio, morao bi dokazati svećeniku da se oporavio. No, ovi su gubavci još uvijek bili bolesni! Međutim, ipak su otišli k svećenicima i na putu k njima – čudo! Ozdravili su!

Bogu ništa nije nemoguće. Pozivamo te na kratki molitveni susret za bolesnike koji će se održati danas, 6. rujna. Ako ne možeš doći tada, dođi na naš slavljeničko-molitveni dan u Domu sportova u Zagrebu 23. rujna.

Požurili su reći svojim prijateljima. No, samo se jedan vratio. Pao je do Isusovih nogu i zaplakao: „Hvala ti, Isuse! Hvala ti i slava Bogu!”

„Gdje su ostala devetorica?” upita Isus. Samo se jedan čovjek vratio zahvaliti Isusu.

Isus ti govori: „Hvalite Gospodina jer je dobar: vječna je ljubav njegova!“
Psalam 136, 1

Pokušaj prebrojati sve blagoslove koje ti dajem.

Zahvalno će te srce držati u mojoj blizini.

Iz knjige „Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori…“ Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh