Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Pokaži nam Duše Sveti uzrok(e) krivog djelovanja u braku

RAZMATRANJE I MOLITVA


Oče, ne želim biti sebičan/na, egocentričan/na, ne želim krivo djelovati u braku i zato molim pomoć. Predugo vremena mi kao supružnici radimo razne pogreške, umjesto da se ohrabrujemo, prečesto se okrivljavamo, namećemo jedno drugome sve i svašta. Zasigurno da da je tu i lijepih i dobrih trenutka, njih je vjerojatno i više, ali prečesto zbog ovih ružnih ispada kao da je većina vremena loša. Trebam pomoć Duše Sveti, da mi pokažeš i otvoriš mi oči srca, da budem milosrdan/na kao što je Otac milosrdan. Dođi Duše Sveti pokaži mi trenutke kada djelujem sebično, egocentrično, neprimjereno, bez ljubavi i poštovanja. Pokaži mi Duše Sveti uzrok moga djelovanja, da li je to možda još neka rana iz djetinjstva, moj stav, grijeh, nepravda, nešto što me obilježilo loše, jer znam da kao čovjek ne želim djelovati krivo, loše, ali prečesto djelujem.

Duše Sveti, poklanjam ti svoj život i vapijem ti, preuzmi i blagoslovi svaki dio mog duha, duše i tijela

Ne želim biti takav supružnik ni čovjek, takav roditelj. Kajem se Isuse pred tobom za svako osuđivanje, svaki krivi stav, svaki trenutak kada sam bio/la nemilosrdna prema supružniku, roditeljima, ostalim ljudima. Dođi Duše Sveti, molim te Dođi, širim ti ruke i kažem, dođi, oslobodi me, promijeni me, iscijeli me, dotakni me, oživi me, skini sa mene svaki teret, sumnju, zid koji sam podigao/la prema tebi, Bogu, supružniku, bližnjima, dođi u moje srce ovog trena, daj da budem milosrdan/na, daj da živim, daj da mogu dati, ali i biti spreman/na primiti ljubav i poštovanje. Duše Sveti, poklanjam ti svoj život i vapijem ti, preuzmi i blagoslovi svaki dio mog duha, duše i tijela. Budi blagoslovljen u meni i mome braku Duše Sveti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Naša odluka je ključ svega, ali ako smo odlučili krenuli, bez Boga, bez vodstva Duha Svetoga ne možemo, jer prečesto nismo sami svjesni što nas „upravlja“, što još nosimo u sebi od rana, imamo određene krive stavove i to guši i nas i druge. Predajmo to Duhu Svetome, molimo ga da nas on vodi, bit ćemo sami sretniji i bolji ljudi.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh