Duhovnost

BOŽJI DUHOVNI BLAGOSLOVI

Pogrešno uvjerenje koje imaju mnogi kršćani – imate li ga i vi? Mnogi kršćani imaju pogrešnu zamisao da se Bog raduje jedino kad nas kažnjava i ispravlja. Ali to je daleko od istine!

Pogrešno uvjerenje koje imaju mnogi kršćani – imate li ga i vi?

Foto: Shutterstock

 

Mnogi kršćani imaju pogrešnu zamisao da se Bog raduje jedino kad nas kažnjava i ispravlja. Ne! Biblija nam govori da se on ne veseli discipliniranju svoje djece. Naprotiv, Isus kaže: „Ne boj se, stado malo, jer je odlučio vaš Otac da vam dadne Kraljevstvo” (Lk 12,32). On nas uvjerava: „Ja ću vam dati sve što vam je potrebno jer je moje srce podešeno da blagoslivlja!”

Nigdje u Bibliji ne nalazimo da Isus nekoga proklinje. (Jedina stvar koju je prokleo bilo je stablo smokve.) Nikada u povijesti nijedan propovjednik, apostol, prorok ili pastir nije blagoslivljao ljude više od Isusa.

Pogledajmo Propovijed na gori: „Blago siromasima u duhu … Blago onima koji tuguju … Blago krotkima … Blago žednima i gladnima pravednosti … Blago milosrdnima, koji su čista srca, mirotvorcima, progonjenima” (v. Mt 5,3-10). Kamo god se okrenuo, Isus je blagoslivljao.

Uzeo je djecu na ruke i blagoslivljao ih (v. Mk 10,14). Blagoslivljao je one koji su hranili siromašne i hrome. „Nego, kad priređuješ gozbu, pozivaj siromahe, sakate, hrome i slijepe! Tada će ti biti blago, jer ti nemaju čim uzvratiti” (Lk 14,13-14).

Moje je srce duboko dirnuto zbog toga što su Isusove posljednje riječi prije nego je napustio svoje učenike bile riječi blagoslova. Luka kaže da im Krist „prosvijetli razum da razumiju Pisma” (Lk 24,45) i onda: „Podiže ruke pa ih blagoslovi” (Lk 24,50).

Ovdje ćete možda pomisliti: „Mogu razumjeti da Gospodin blagoslivlja djecu ili novoobraćenike pa čak i kršćane u siromašnim zemljama koji trebaju čudo da bi se prehranili. Ali ne mogu razumjeti takve blagoslove za sebe. Osjećam se tako nedostojno.”

Ljubljeni, nikada nećemo biti dostojni Božjega blagoslova! Nitko nije, ali on dolazi k nama isključivo u svom milosrđu i milosti da nas blagoslovi duhovnim blagoslovima iznad našega shvaćanja.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh