Zanimljivosti

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Pogledajte gdje su živjeli Padre Pio, Sveta Mala Terezija, Maksimilijan Kolbe… Vidjet ćete da su neki došli iz skromnijih domova, dok su drugi imali povlastice koje su ili odbacili ili iskoristili da bi služili Bogu…

Kaže se da su naše rane godine života ključne za naš razvoj. Nije važan samo utjecaj ljudi oko nas, već i naše okruženje. Pogledajte gdje su sveci živjeli kad su bili djeca. Vidjet ćete da su neki došli iz skromnijih domova, dok su drugi imali povlastice koje su ili odbacili ili iskoristili da bi služili Bogu.

Padre Pio, Pietrelcina (Italija)

Jednosobna skromna kamena kuća Padre Pija u Italiji ima minimalistički antikni namještaj, četiri litografije Blažene Djevice Marije i dva križa koja se nalaze iznad kreveta.

Pier Giorgio Frassati, Torino (Italija)

Njegov bogati rodni dom u velikoj je suprotnosti sa siromasima Torina kojima je posvetio svoj kratki život.

Elizabeta Ana Seton, New York

Dom ove svetice više ne postoji, ali joj je u susjedstvu posvećeno svetište u crkvi Gospe od svete krunice.

Maksimilian Kolbe, Zduńska Wola (Poljska)

Kolbe se rodio u ovoj drvenoj kućici u središtu Poljske, tada dijelu Ruskog carstva. Imao je četvero braće.

Chiara Badano, Sassello (Italija)

Ova lijepa ružičasta kuća mogla je izazivati samo radost kod ove hrabre tinejdžerke.

Sveta Mala Terezija, Lisieux (Francuska)

Nakon majčine smrti, svetica se preselila u ovu elegantnu obiteljsku kuću u Normandiji. Kuća je svojim lijepim vrtovima inspirirala buduću karmelićanku.

Ivan Pavao II., Wadowice (Poljska)

Mladi je Karol živio u dvosobnom stanu, koji je samo nekoliko metara udaljen od impresivne bazilike Blažene Djevice Marije.

Sveti Franjo i Jacinta Marto, Fatima (Portugal)

Fatimski sveci živjeli su na ovom skromnom seoskom imanju tijekom svojih kratkih života. Uz bijele zidove i osnovni namještaj, isticale su se krunice i raspela.

Blaženi Karlo Austrijski, Persenbeug (Austrija)

Posljednji monarh Austro-Ugarskog carstva, mirotvorac koji je stavljao vjeru na prvo mjesto, rođen je u veličanstvenom dvorcu s pogledom na Dunav.

Junipero Serra, Majorca (Španjolska)

Prekrasni rodni dom ovog sveca nalazi se u kamenoj uličici u Španjolskoj.

Blažena Ana Katarina Emerih, Coesfeld-Flamschen (Njemačka)

Vizionarka i mističarka koja je na svome tijelu nosila stigme, rođena je u obitelji siromašnih zemljoradnika, a odrasla je s desetero braće u seoskom domaćinstvu u Njemačkoj.

Blaženi Stanley Rother, Okarche (Oklahoma)

Obiteljski dom u Oklahomi ima stepenište posvećeno članovima obitelji i mnoštvo fotografija ovog mučenika, ubijenog u Gvatemali.

Gemma Galgani, Camigliano (Italija)

Rođena u plemenitoj obitelji sa osmero djece, pokušavala je odvratiti majku od čišćenja njihove ogromne vile, kako bi čula od nje više o Isusu.

Izvor: Aleteia

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh