Mladi

ŽENE KOJIMA SI PRIVLAČAN

PODIZANJE ŠTITOVA Pouka koju možemo izvući od kapetana Kirka Kirk je skupo platio svoje zavlačenje, izgubivši svoga najboljeg prijatelja koji je umro u borbi koja je uslijedila

Foto: Screenshot/Star Trek

 

Bez obzira na naše godine, još uvijek smo sposobni reći besmislice poput: „Konačno, evo mlade žene koja očito ima dobar ukus i zna prepoznati ʻzgodna muškarca’ kad ga vidi. Jednostavno je moram bolje upoznati.”

Brian je hrvač na drugoj godini fakulteta. On je također djevac. Znaš li što mi je rekao? „Bio sam poprilično popularan u školi jer sam se, između ostalog, kvalificirao na razini države. Ne znam kako, ali svi su nekako znali da sam djevac. Još uvijek ne mogu vjerovati, ali u četvrtom mi je razredu prišlo šest različitih djevojaka koje su me pitale mogu li one biti ʻona prva’.”

čak i jedna djevojka koja jako pomiče naše granice može ugroziti našu intimnost s Kristom

Premda većina nas nikada neće doživjeti ništa slično tome, čak i jedna djevojka koja jako pomiče naše granice može ugroziti našu intimnost s Kristom. Ako je nekršćanka, još je opasnija jer nema moralan razlog da ne ode s tobom u krevet. Takve je djevojke najbolje zaustaviti ne uzvraćajući signale privlačnosti.

Pouka iz Zvjezdanih staza

Nemoj se mučiti oko podizanja štitova. U jednom filmu iz serijala Zvjezdanih staza, neprijatelj je zarobio zvjezdani brod Federacije i približio se kapetanu Kirku i zvjezdanom brodu Enterprise (dobrim dečkima). Neprijateljski zapovjednik nije odgovarao na pozive kapetana Kirka. Dok mu se kapetan opetovano javljao, neprijateljski bi se zapovjednik jednostavno podsmjehivao: „Neka se grize od muke.”

Kirk je skupo platio svoje zavlačenje, izgubivši svoga najboljeg prijatelja koji je umro u borbi koja je uslijedila

Kapetan Kirk smatrao je ovaj nedostatak odgovora neobičnim. Zbunjen i nesiguran oko namjera broda koji se približavao, on je zavlačio. Nije podignuo svoje štitove. Konačno, kad se dovoljno približio, neprijatelj je otvorio paljbu, ozbiljno onesposobivši Enterprise. Kirk je skupo platio svoje zavlačenje, izgubivši svoga najboljeg prijatelja koji je umro u borbi koja je uslijedila.

Podigni štitove i postavljaj pitanja kasnije. Implementiraj barem jednu od sljedećih strategija:

Bježi od nje. Prvo se pripremi s nekoliko simulacija „ratne igre”. Što ćeš reći ako ona navrati do tvoje kuće nakon škole, kad zna da tvoja mama nije kod kuće? Što ćeš učiniti ako ona počne otkopčavati svoju bluzu? Josh McDowell govori tinejdžerima da odluče što će raditi na stražnjemu sjedalu auta prije nego što dođu do stražnjega sjedala auta. Inače vlada strast, a obrazloženje nije jasno. Drugo, ne šalji apsolutno nikakve povratne signale privlačnosti. Ne odgovaraj na poziv. Neka se grizu od muke!

Kad si u njezinu društvu, glumi Zbunjenka. Možeš biti Zbunjenko, onaj koji će ući u obližnji javni zahod i pokazati se neprijateljem svih koketnih i modernih stvari odjevenih u poliester. Tupi, blagi i štreberski Zbunjenko – s džepnim zaštitnikom koji mu štiti srce, s blago nakošenom kosom – vodi svoj tihi, nezahvalni rat razmjene dosadnih rečenica. Naša nekoć prijeteća Amazonka povlači se u nebranjene sektore, ostavljajući Zbunjenka ponovnim pobjednikom u njegovoj beskrajnoj dobroj borbi da odvrati moderne i nečiste stvari u njihovo galaktičko carstvo!
Dobro, nema puno slave u igranju Zbunjenka. Nema ponuda za stripove, nema ugovora o potpori i bez intervjua 20/20 s Barbarom Walters. No ti ćeš biti heroj našem Gospodinu.
Zbunjenko je suprotnost Igraču. U odnosima Igrač nesmetano šalje i prima društvene signale. Zbunjenko ne. Kad Igrač želi poslati signale privlačnosti, učinit će neke određene stvari. Flertat će. Zafrkavat će se. Nasmiješit će se znalačkim pogledom. Pričat će o popularnim stvarima. Ukratko, bit će cool. Katkad se čini da su četiri godine srednje škole potrošene u učenju kako biti Igrač ovog ili onog stupnja, pa je kod traženja spolne čistoće često i maleno društveno samoubojstvo sasvim u redu.
Uvijek glumi Zbunjenka ako djevojka previše pomiče tvoje granice. Ako ti se djevojka smiješi znalačkim pogledom, nauči se smiješiti pomalo zbunjenim pogledom. Ako priča o modernim stvarima, pričaj joj o stvarima koje njoj nisu aktualne, poput tvoga automobila ili ocjena. Smatrat će te dovoljno ugodnim, ali poprilično bljutavim i nezanimljivim. Savršenim.

Iz knjige „Mladiću, možeš to pobijediti“ Stephena Arterburna, Freda Stoekera i Mikea Yorkeyja. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh