Duhovnost

KAKO VRATITI RADOST

Podijelite radost svoga spasenja Ako želiš vratiti radost priznaj da je nestala, pronađi uzrok zbog kojeg je nestala, ispravi ono što pogrešno radiš, postani zahvalan…

Podijelite radost svoga spasenja

Foto: Shutterstock

 

„Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.“ (Ef 2, 10)

Ako želiš vratiti radost priznaj da je nestala, pronađi uzrok zbog kojeg je nestala, ispravi ono što pogrešno radiš, postani zahvalan.

Postoje još tri načina kako možete vratiti svoju radost:

1.      Svakodnevno provodi vrijeme s Bogom

Možda ti je teško zamisliti da Bog želi provoditi vrijeme s tobom. On ima puno posla, zar ne? Ali Bog nas poziva k sebi preko Svetoga pisma. Osim toga, tu je i radost koja dolazi nakon vremena provedenog s Bogom u tišini jer tada naučimo čuti njegov glas. Ako počneš svakodnevno provoditi vrijeme s Bogom, razvit ćeš dublje prijateljstvo s Njim.

2.      Pronađi način da uzvratiš

Biblija kaže u Efežanima 2, 10: „Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.“

U teškim trenucima vrlo je lako postati fokusiran samo na sebe. No, činjenica je da na taj način gubiš radost. Putovao sam svuda po svijetu, bio sam u zemljama u kojima ljude progone jer vjeruju u Isusa Krista. Znate li što sam ondje otkrio? Progonjeni kršćani najradosniji su ljudi na svijetu. Zašto? Zato jer im to nešto znači. Pravo na slobodu i na štovanje Krista im nešto znači.

Moraš pronaći način da uzvratiš, jednom kad makneš fokus sa sebe, vidjet ćeš da će ti se vratiti radost.

3.      Pričaj nekome o Isusu

Ništa ti neće vratiti radost, kao što će briga za spasenje nekog prijatelja. Biblija kaže da na nebu prirede zabavu svaki put kad netko prihvati Gospodina. Jesi li to znao?

„Kažem vam, tako će na nebu biti veća radost zbog jednog obraćenog grešnika negoli zbog devedeset i devet pravednika kojima ne treba obraćenja.“ (Lk 15, 7) (…) Radost se vraća kad ju dijeliš s drugima.

Moli ovu molitvu danas

Oče, pomozi mi da zamijenim mržnju za ljubav, tugu za radost, ravnodušnost za dobrotu. Neka mi se radost Gospodinova ocrtava na licu, tako da se drugi pitaju kako i zašto sam pun nade. Pomozi mi da poslušam ono što od mene tražiš. Pomozi mi da se usredotočim na blagoslove koje si mi dao, te da  budem zahvalan. Vrati mi radost moga spasenja, kako bih mogao podijeliti tu radost s drugima i pomoći im da pronađu svoju radost kroz svoj odnos s Tobom.

Hvala Ti što mogu osjećati nadu i radost po Isusu Kristu.

Amen.

Izvor: Pastor Rick’s Daily Hope

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh