Svjedočanstva

SVETA MARAVILLAS OD ISUSA

Po zagovoru ove svetice ispunilo se 35 dugogodišnjih i gorljivih želja supružnika za potomstvom Svi oni koji žele upisati sebe ili svoje bližnje u neku od molitvenih inicijativa, mogu pisati u inbox stranice Katolička svjedočanstva, na kojoj se svakog dana u 19 sati moli krunica na nakanu jedne od inicijativa

Foto: Facebook Sveta Maravillas od Isusa

Krajem lipnja u Republici Hrvatskoj osnovana je zaklada „Sveta Maravillas od Isusa”. Vođeni isključivo željom da se kroz njihov rad proslavi Gospodin te da se i na našim prostorima čuje za moćni zagovor ove velike svetice, koju nazivaju duhovnom kćeri svete Terezije, troje osnivača laika, spremno je prepoznalo i odgovorilo na Božji poticaj.

Zahvalni i za uslišenje osobnih molitvi po svetičinu zagovoru, kroz Zakladu žele promicati, širiti i zauzimati se za duhovno nasljeđe sv. Maravillas od Isusa.

Svrha Zaklade također je i pružanje potpore i pomoći reformiranim klauzurnim samostanima bosonogih karmelićanki te pomaganje novim duhovnim pozivima za jedan od reformiranih Karmela koji žive po Konstitucijama iz 1990. godine i onima koji pripadaju Udruzi svete Terezije.

Sveta Maravillas od Isusa

Spomenutu Udrugu osnovala je upravo sv. Maravillas od Isusa, želeći sačuvati autentičan život bosonogog Karmela onakvim kakvim ga je svojim kćerima u nasljeđe ostavila njihova osnivačica, sv. Terezija od Isusa. Iako je i sama osnovala 11 Karmela (od toga 10 u Španjolskoj te 1 u Indiji), sv. Maravillas od Isusa se nije nikada osjećala kao reformatorica ni kao utemeljiteljica. Uvijek je težila tome da, unutar mogućnosti, jednostavno, iskreno i s ljubavlju održi duh i nauku otaca Karmela, odnosno ideala sv. Terezije od Isusa i sv. Ivana od Križa. Njezine duhovne kćeri, ali i svi koji su je imali priliku upoznati, svjedoče kako ju je već za života pratio glas svetosti. Stavljajući uvijek sebe na posljednje mjesto, vršila je brojna apostolska djela milosrđa, pomažući svima ponekad materijalno, ali i duhovno, svojim savjetima i molitvama. Stoga nije bilo neobično što se nakon njezine smrti pričalo da je umrla na glasu svetosti. To je potvrdila i činjenica da je njezino tijelo nakon smrti zadržalo neobičnu elastičnost te da je ispuštalo prelijepi miris.
To su razumjeli i brojni vjernici koji su se utjecali njezinu zagovoru gotovo odmah nakon njezine smrti. Ubrzo se pokazalo da je službenica Božja čula njihove molbe onako kako je i na zemlji velikodušno pomagala bližnjima te su u Karmel u Aldehueli (posljednjem osnutku svetice u kojem je i sahranjena; a koji je Zakladi srdačno ustupio pravo osnivanja Zaklade, korištenja imena svetice te prijevoda i objavljivanja njezinih djela) počela pristizati brojna svjedočanstva o uslišenim molitvama po njezinu zagovoru.

U samo dvije godine zaprimili su preko 1050 svjedočanstava, a do današnjeg dana ona su uistinu nebrojena. Neka od njih redovnice objavljuju u časopisu posvećenom svetici koji se tiska za više od 50 zemalja svijeta. Pisma pristižu iz svih dijelova svijeta, od Europe preko Sjeverne i Južne Amerike, Afrike, Indije pa sve do Japana. No najviše ih je, naravno, iz Španjolske i Latinske Amerike.

Svjedočanstva iz Hrvatske

S ponosnom možemo reći kako je u ovogodišnjem broju časopisa po prvi puta objavljeno i nekoliko svjedočanstava iz Lijepe Naše. Objavljivanjem knjige „Ako mu ti dopustiš” koja je hrvatski prijevod svetičine biografije te ujedno i prvo djelo o svetici na našem jeziku, porastao je broj njezinih štovatelja koji su prepoznali posebnost ove skromne službenice Božje koja je lagodni život visokog staleža zamijenila spavanjem na slamarici, postom, tjelesnom pokorom i ostalim značajkama siromaštva bosonogog Karmela. Ta je ljubav bila toliko snažna, ali i „uzvraćena” jer Gospodin, po njezinu zagovoru, izlijeva brojne i zaista čudesne milosti. Svakim danom Zaklada, kao i Fb stranica Sveta Maravillas od Isusa, zaprimaju sve veći broj svjedočanstava.

Molitva za potomstvo

Zahvaljujući molitvenoj inicijativi Molitva za potomstvo koju je pokrenula Fb stranica Katolička svjedočanstva, odabirući upravo sv. Maravillas za zaštitnicu inicijative, u samo nekoliko mjeseci ispunilo se 35 mahom dugogodišnjih i gorljivih želja supružnika koji su čeznuli za potomstvom. Prepoznavajući velike potrebe iz svoje „uže i šire okoline”, osnivačica stranice Katolička svjedočanstva počela je jednom tjedno moliti uživo svetu krunicu kojoj se svakog puta priključivalo sve više molitelja.

Tako je nastala Molitvena inicijativa za potomstvo koja je u samo nekoliko dana okupila preko 500 bračnih parova. Ubrzo su u inbox stranice počela pristizati svjedočanstva sretnih budućih roditelja kojima su njihova gorljiva vjera, ali i zagovor sv. Maravillas, pomogli kada ništa drugo nije. Vjerujemo da će broj izmoljenih beba u budućnosti biti još i veći; da će Bogu i svojim roditeljima biti na veselje i ponos te da će se barem malo poboljšati i demografska slika Republike Hrvatske, za koju je također pokrenuta molitvena inicijativa.

Molitvene inicijative

Naime, osim svjedočanstava o potomstvu, zaprimljena su i razna druga uslišenja molitava po svetičinu zagovoru. Među ostalim, svjedočanstva govore o različitim ozdravljenjima odraslih i djece, obraćenjima, tjelesnoj i duhovnoj zaštiti, prihvaćanju Božje volje za život pojedinca, pronalaskom posla, položenim teškim ispitima, završetku teških i dugih sudskih sporova… Stoga su ubrzo bile prepoznate i neke od ostalih potreba današnjeg društva pa je ista Fb stranica pokrenula i druge inicijative, po jednu za svaki dan u tjednu.

Spomenuta inicijativa za našu domovinu moli se svake subote, a naziva se Molitvena inicijativa za obnovu Hrvatskog krsnog saveza s Bogom. Tog se dana sveta krunica prikazuje za sve potrebe i probleme koji nagrizaju naše društvo, za probleme sve većeg iseljavanja, nedostatka posla, sve teže situacije s koronavirusom i dr. Drugim riječima, moli se da Gospodin čuva naš dragi dom.

Budući da nam je pri tome potrebna i pomoć njegovih vjernih pastira, po čijim posvećenim rukama primamo sakramente, pokrenuta je i molitvena inicijativa za njih; da ih Gospodin čuva, vodi te da sve više budu nalik Njemu. Moli se četvrtkom, a zove se Molitvena inicijativa za sve pastire Crkve.

Srijedom se moli krunica za inicijativu pod nazivom „Hodaj za mnom”. Radi se o Molitvenoj inicijativi za duhovne pozive, kako svećeničke tako i redovničke. Moli se Gospodina da osnaži djevojke i mladiće koje je pozvao te da ih svojom zaštitničkom rukom prati na njihovu putu kako bi odlučno odgovorili na Njegov poziv i u potpunosti mu se predali, spremni da služe Njemu, Crkvi i bližnjima.

Za one koje je On pozvao na drugu vrstu svetosti, pokrenuta je inicijativa Za brak po Božjem naumu koja se moli ponedjeljkom. U nju je uključen veliki broj djevojaka i nešto manji broj mladića koji se uzdaju u Gospodinovu providnost da im pomogne u prepoznavanju Njegove volje za njihov život te da, ako On to želi, pronađu supružnika s kojim će zasnovati obitelj po uzoru na svetu nazaretsku.

Budući da se danas mnoge obitelji suočavaju s raznim poteškoćama i problemima, naročito s nerazumijevanjem i krizom u braku, petkom se za njih, ali i za sve one koji svoj brak žele učiniti svetijim, moli krunica Za ozdravljenje bračnih saveza. Cilj je inicijative da parovi zajedničkom molitvom stave Gospodina u središte svog braka te da mu se utječu u svojim potrebama, neprestano se prisjećajući kako su Njemu, ali i jedno drugom, obećali vjernost u dobru i zlu, zdravlju i bolesti, u sve dane života svoga.

Budući da je diljem svijeta uslišeno zaista mnoštvo molitava za ozdravljenje djece po zagovoru sv. Maravillas, Božjim poticajem je pokrenuta i molitvena inicijativa Za ozdravljenje ljubljenog djeteta kako bi svetičin zagovor, ako je to Božja volja, pomogao i djeci s naših prostora. Krunica na tu nakanu moli se svakog utorka.

Uključenje u molitvene inicijative

Svi oni koji žele upisati sebe ili svoje bližnje u neku od spomenutih inicijativa, mogu pisati u inbox stranice Katolička svjedočanstva, na kojoj se svakog dana u 19 sati moli krunica na nakanu jedne od inicijativa.

Iz Zaklade poručuju „duboko vjerujemo kako će sv. Maravillas svojim moćnim zagovorom biti na pomoći svima koji joj se utječu”. Oni koji žele saznati nešto više o njoj, nabaviti njezinu sličicu s molitvom, relikviju, knjigu ili pak pomoći i učlaniti se u Zakladu, mogu kontaktirati i inbox Fb stranice Sveta Maravillas od Isusa ili mrežnu stranicu Zaklade.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh