Duhovnost

DRUGO ŽALOSNO OTAJSTVO

Po ovome nam je Isus dao primjer i izmolio milost hrabra podnošenja svih kušnja i trenutačnih nevolja Tada Pilat uze i izbičeva Isusa. (Iv 19, 1)

Po ovome nam je Isus dao primjer i izmolio milost hrabra podnošenja svih kušnja i trenutačnih nevolja

Foto: Unsplash, Edwin Andrade

 

Premilosrdni Spasitelj tijekom bičevanja mislio je i na nas

Strašno trpljenje koje je proživio tijekom bičevanja, Gospodin Isus podnosio je s nebeskom strpljivošću i predanjem volji Oca Nebeskoga, prikazujući tu patnju u duhu zadovoljštine beskonačnu Božjem veličanstvu. Premilosrdni Spasitelj tijekom bičevanja mislio je i na nas. Želio je da se jasno uvjerimo u beskrajno Božje milosrđe, koje je dopustilo da Sin Božji u ljudskom tijelu trpi za nas.

Gospodin Isus po tom nam je bičevanju želio dati primjer i izmoliti milost hrabra podnošenja svih kušnja i trenutačnih nevolja te probuditi u našim srcima čvrsto ufanje u Božje milosrđe

Napokon, Gospodin Isus po tom nam je bičevanju želio dati primjer i izmoliti milost hrabra podnošenja svih kušnja i trenutačnih nevolja te probuditi u našim srcima čvrsto ufanje u Božje milosrđe.
Kako da se ne nadamo otpuštenju grijeha dok promatramo beskrajnu veličinu zadovoljštine? Tko još može sumnjati u svoje spasenje kad se spomene beskrajna milosrđa izbičevanog Spasitelja?

Ulomak iz nove knjige Beskrajno je Božje milosrđe – razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine, autor bl. Mihael Sopoćko. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh