Svjedočanstva

NA MES-U U DUGOM SELU

Po molitvi laika ozdravila sam od tumora Na sistematskom pregledu za posao neočekivano su joj otkrili tumor na lijevoj strani prsa – neugodna i neočekivana spoznaja! No ono što se je nakon toga događalo iznenadilo ju je još više!

Po molitvi laika ozdravila sam od raka dojke!

Nekoliko mjeseci nakon dugo priželjkivanog zapošljavanja – oko kojega mi je brat iz zajednice Kristofori silno pomogao moleći za me u ključnim trenutcima postupka odabira i slomivši silom Duha Svetoga okove koji su mi godinama onemogućavali zapošljavanje u skladu s kvalifikacijama – imala sam priliku pristupiti sistematskom pregledu.

Termin pregleda: na blagdan Presvetoga Srca Isusova

Termin pregleda bio je na blagdan Presvetoga Srca Isusova u petak 23. lipnja 2017. Obuhvaćao je pregled gornjeg i donjeg dijela trbuha ultrazvukom, na koji sam pristala, dok sam mamografiju odbila jer se nisam željela izložiti ionizirajućem zračenju, koje je po sebi mutageno te i samo može izazvati tumor. Tijekom pregleda neočekivano mi je ustanovljen tumor na lijevoj strani prsa veličine 7,3×7,3 mm, za koji je liječnica ustvrdila da prema vanjskim značajkama odgovara vrsti fibroadenoma.

Bila sam iznenađena!

Bila sam iznenađena nalazom jer dobro poznajem svoje tijelo i godinama se trudim zdravo hraniti u skladu s biomedicinskim obrazovanjem koje imam. U vjeri sam također dugo godina i nastojim živjeti prema Božjim zapovijedima, čim uže povezana s Gospodinom. Nije mi bilo jasno zašto mi se ovo događa. Radiologica mi je savjetovala ponovni pregled za šest mjeseci, a ja sam zahtijevala da mi se iz uzorka krvi odmah utvrde tumorski pokazatelji. Iako me je ova spoznaja potresla, u cjelini sam ostala začuđujuće mirna osjećajući nazočnost Duha Svetoga, koji je krijepio moje, inače krhke, duševne snage. Čim bi mi se misli sjurile u vir razmišljanja o mogućem negativnom razvoju bolesti dok sam koračala hodnicima poliklinike, Duh Sveti bi ih odmah presjekao i vratio me u stabilnost usmjerujući mi misli na put vjere i nade. Imala sam dojam da mi Duh Sveti toliko jača psihičke strukture da ih je moguće gotovo opipati te da sâm Gospodin Isus Krist hoda uza me.

Izišavši iz zgrade na vruće ljetno poslijepodne, poslala sam SMS bratu iz Kristofora da mi je netom utvrđen tumor, na što mi je ubrzo stigao odgovor: „Gospodin te može i želi ozdraviti. Samo vapi i pričekaj s operacijom koliko možeš.” Operacija mi nije bila predložena, no da jest, spremno bih poslušala ovaj savjet. Još dok sam bila u ambulanti, nakon što je liječnica tehničaru izdiktirala dimenzije tumora, kroz glavu mi je prostrujala misao da se sutradan, na blagdan Bezgrješnog Srca Marijina, održava MES u Dugom Selu i da bezuvjetno trebam biti ondje.

Postala sam svjesna da me Gospodin čuje i da će me najvjerojatnije ozdraviti

Kako dolazim iz udaljenoga grada i ovisna sam o javnom prijevozu, zbog poslova koje sam toga subotnjega prijepodneva morala obaviti, kasnila sam na gradski autobus koji me je trebao odvesti na kolodvor i na zadnji autobus za Zagreb, kojim bih na vrijeme stigla na MES. Božjom providnošću, gradski autobus je i sâm kasnio u polasku, a vozač me je k tomu neočekivano ukrcao na cesti izvan stanice. U tom sam trenutku postala svjesna da me Gospodin čuje i da će me najvjerojatnije ozdraviti kada mi je ovim izvanrednim zahvatom uklonio zapreke i omogućio da dođem na MES. Sjećam se da su mi, unatoč velikoj vrućini toga dana, vožnja autobusom do Zagreba, zatim vlakom do Dugoga Sela i dugo pješačenje do dvorane, bili ugodni te sam ih podnijela bez napora.

Znajući da zbog ovisnosti o javnom prijevozu i za povratak kući ne ću moći ostati do kraja susreta i dočekati zajedničku molitvu za iscjeljenje, odmah sam potražila brata koji mi je dan ranije bio poslao ohrabrujuću poruku i koji me je do tada već dobro poznavao zbog ranije molitvene pomoći pri zapošljavanju. Spremno je pristao odmah se pomoliti za me.

„Bit će dobro!” I to se u potpunosti obistinilo

Čim je započeo s molitvom, Duh Sveti je pokazao da se uzrok mojemu tumoru nalazi u razočaranju, koje sam iskusila mnogo puta u životu, a na koje se je vezao zli duh. U tim su mi trenutcima kroz glavu proletjele riječi Josipa Lončara sa susreta od prije nekoliko godina, kada je bio rekao kako velik broj tumora na prsima kod žena potječe upravo od duha razočaranja. Dok je snagom molitvenoga autoriteta u sili Duha Svetoga ovaj brat zapovjedio zlomu duhu da me smjesta napusti, osjetila sam laganu bol u predjelu gdje se tumor nalazio i znala sam da me je toga trenutka Gospodin ozdravio! Na moje iznenađenje, brat je nastavio moliti zapovijedajući i mojoj limfi da se očisti, čime sam shvatila da je moje stanje bilo ozbiljnije nego što je medicinski nalaz pokazivao. Brat je završio riječima: „Bit će dobro!”, što se u potpunosti obistinilo.

Tumoru nema ni traga

Naime, vrijednost tumorskoga pokazatelja u krvi se pokazala urednom, a ponovljeni ultrazvučni nalaz šest mjeseci poslije (na blagdan Sveta tri kralja 2018.) u drugoj ustanovi i kod drugoga liječnika pokazao je da tumoru nema ni traga. Radiolog je dugo i uporno tražio tumor vrativši se u jednomu trenutku za stol provjeriti njegovu veličinu zapisanu na nalazu, da bi na kraju rekao: „Samo, ja ga nikako ne mogu naći”. Ne znajući je li radiolog vjernik ili nije i ne obazirući se na to kako bi mogao protumačiti moje riječi, izjavila sam: „Ne možete ga naći jer ga nema. Ja sam vjernik; bila sam na molitvenomu skupu i ozdravila po molitvi.”

Dodala bih ovdje i to da sam nekoliko mjeseci prije sistematskoga pregleda u području lijevoga kuka počela osjećati muklu bol, koja mi se redovito javljala nakon ustajanja iz sjedećeg ili ležećeg položaja i pri ležanju na lijevomu boku. Činilo mi se da bol potječe iz kuka, ali nisam bila sigurna jer sam sve pokrete nogom činila nesmetano, a na dodir me boljelo s lijeve nutarnje strane zdjelice. Nakon desetak učinjenih koraka ova bol bi obično jenjala i nije bila intenzivna, ali je mjesecima bila prisutna, osobito pri promjeni vremena. Kada sam u jednomu razgovoru to bila spomenula ovomu bratu, rekao mi je neka se ne brinem jer se ne radi ni o čemu ozbiljnomu i da ću se od toga oporaviti. Uistinu, iako ni sama ne znam kada je točno ova bol prestala, mogu potvrditi da sam već mjesecima od nje slobodna.

Snaga zagovorne molitve

Za svoja ozdravljenja trajno zahvaljujem Gospodinu i na ovu sam nakanu prikazala post i svete mise zahvalnice. Često svjedočim o velikoj snazi zagovorne molitve koju imaju brat Đuro i zajednica te o divnoj spremnosti na služenje Božjemu narodu. Uzvratio im Gospodin neizmjerno za svu plemenitost i duhovnu pomoć koju nam spremno iskazuju!

Svjedoči: N. N. (Podaci poznati uredništvu a svjedočanstvo je potkrijepljeno medicinskim nalazima.)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh