Razno

KORONAVIRUS KAO ZVIJER KOJA BIJAŠE I NIJE

Po mnogim znakovima, ovo je sam rub posljednjih vremena uoči dolaska Isusa Krista Vidimo li i čujemo li Boga u ovim vremenima? Bez obzira tko stoji u pozadini svega, znajmo da Bog uvijek ima zadnju riječ

Foto: Shutterstock

 

Što nam se to događa? Je li moguće da cijelo čovječanstvo sagiba koljena pred česticom koja je daleko od toga da ju uopće možemo smatrati živim organizmom? To stvorenje, dakle, i nije i je! Baš poput zvijeri koja se spominje u 17. poglavlju knjige Otkrivenja.

Bog govori svojim prorocima, a oni tu riječ prenose dalje

Bog je govorio ocima po prorocima, Bog govori i danas. U vremenu u kojemu živimo, a koje je po mnogim znakovima sam rub posljednjih vremena uoči dolaska Isusa Krista, Bog govori svojim prorocima, a oni tu riječ prenose dalje. Danas se događa isto kao i za vrijeme proroka Jeremije. Proroke se uglavnom ne sluša.

A da bismo vidjeli još i šire, moramo ići dublje u molitvu i tražiti otkrivenje za našu generaciju

Kad nam Bog govori, mi često ne vidimo širu sliku, već kako u Amosu kaže, tek osnove. Ali i to je često dovoljno da bismo se znali orijentirati! Pitanje je samo, želimo li slušati?! A da bismo vidjeli još i šire, moramo ići dublje u molitvu i tražiti otkrivenje za našu generaciju. Tako je i u slučaju ovoga virusa. Nešto se događa, a da bismo znali što, moramo ići malo dublje.

No, kao i uvijek do sada, naš Bog ima zadnju riječ

Očito je da se rađa neki novi svijet. Svi nanovorođeni kršćani, svi ljudi dobre volje, ali i svi grešnici nalaze se pred nečim većim od nas samih. Iako je to tek sićušno stvorenje na granici života i smrti, ono tako podsjeća na zvijer koja bijaše i nije, na samog sotonu kojemu je cilj uništiti djelo Božje. No, kao i uvijek do sada, naš Bog ima zadnju riječ. Mi vjernici moramo biti toga svjesni i o tome govoriti drugima. Što nam je činiti? „Dakle, pristupajmo s pouzdanjem k prijestolju milosti da primimo milosrđe i nađemo milost za pomoć u pravo vrijeme“ (Heb 4,16). Ostajmo u molitvi, pokori i pokajanju. Moguće je da dolazi i nešto mnogo gore od ovoga. Stoga bi možda bilo dobro napuniti žitnice, one prave, ali prije svega naše duše Duhom Svetim. Bog nas štitio i vodio!

(…)

Narod počinje paničariti, a ukoliko potraje više mjeseci i ako ponestane novca i hrane, moguće je da će nastati kaos i neredi po cijelom svijetu

Koji su mogući scenariji ove svjetske krize? Mnoge obitelji su već ostale bez najmilijih i već sada je nastupila velika žalost. Narod počinje paničariti, a ukoliko potraje više mjeseci i ako ponestane novca i hrane, moguće je da će nastati kaos i neredi po cijelom svijetu. Dok slušam razna tumačenja aktualnih događanja, vidim da većina sve ovo ne dovodi u vezu s Antikristom i pripremom za Drugi Isusov dolazak. (…)

Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje

Narodi, zapravo cijelo čovječanstvo u karanteni, tjeskobno čeka što će se dalje događati. Isus tu još govori o njegovu dolasku s velikom moći i slavom. Vidi Lk 21,25-27! I ono što je najutješnije u svemu: „Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.“ (Lk 21,28). No, prije Isusova dolaska nastupit će Antikrist i sveopća katarza:

Njega će Gospodin Isus pogubiti dahom usta i uništiti pojavkom Dolaska svog

„Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, sin propasti, protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja, dotle da i u Božji hram zasjedne gradeći se Bogom… Njega će Gospodin Isus pogubiti dahom usta i uništiti pojavkom Dolaska svoga – njega koji djelovanjem sotoninim dolazi sa svom silom, lažnim znamenjem i čudesima i sa svim nepravednim zavaravanjem onih koji propadaju poradi toga što ne prihvatiše ljubavi prema istini da bi se spasili.“ (1 Sol 2,3-10)

Prije dolaska Kristova, Crkva mora proći kroz posljednju kušnju koja će uzdrmati vjeru mnogih vjernika

Katekizam Katoličke Crkve u broju 675 kaže: „Prije dolaska Kristova, Crkva mora proći kroz posljednju kušnju koja će uzdrmati vjeru mnogih vjernika. Progonstvo što prati njezino putovanje na zemlji otkrit će ‘otajstvo bezakonja’ pod oblikom religijske obmane koja će ljudima nuditi prividno rješenje njihovih problema po cijenu otpada od istine. Vrhovna religijska obmana jest obmana Antikristova, to jest obmana jednoga pseudo-mesijanizma u kojemu čovjek slavi sam sebe mjesto Boga i njegova Mesije koji je došao u tijelu.“

Sada, kad je sve stalo, shvaćamo kako živimo u abnormalnom ritmu, kako smo nepovezani međusobno kao vjernici i kako, na koncu, nismo dovoljno u molitvi

Vratimo se u sadašnjost i aktualnim događanjima. Bez obzira tko ili što stoji u pozadini. Kao vjernici znamo da Bog ima zadnju riječ. Aktualna kriza može imati i dobrih strana. Sada, kad je sve stalo, shvaćamo kako živimo u abnormalnom ritmu, kako smo nepovezani međusobno kao vjernici i kako, na koncu, nismo dovoljno u molitvi. Papa Franjo je rekao da je ovo prilika za povezivanje i obnovu obitelji. Ovo je prilika za žrtvu, za post, služenje i molitvu. Radujem se svemu što dolazi jer je Isus, naš Bog u kojega vjerujem, već pobijedio svijet! Ovo je radosna vijest koju smo dužni podijeliti s preplašenim srcima!

„Neka milost Gospodina Isusa bude sa svima! Amen.“ (Otkrivenje 22,21)

 

Autor: Dražen Bušić

Izvor: Facebook

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh