Duhovnost

PRESVETA EUHARISTIJA

Po Božjoj beskrajnoj ljubavi darovana nam je hrana za naše duše Gospodin otkriva sebe kao donositelja mesijanskih darova

Hostije, svećenik drži u rukama

Foto: lininha_bs, Pixabay

 

Isusov govor o euharistiji u Kafarnaumu počinje dijalogom njega i Židova (rr. 26-37), u kojem naš Gospodin otkriva sebe kao donositelja mesijanskih darova. Zatim dolazi prvi dio govora (rr. 35-47) u kojem se Isus predstavlja kao kruh života, a to znači da je vjera u njega hrana za vječni život.

U Presvetoj nam je euharistiji po Božjoj beskrajnoj ljubavi kao hrana za naše duše darovan sam stvoritelj tih darova, Isus Krist

U drugom dijelu (rr. 48-59) Krist otkriva misterij euharistije: on je Kruh Života koji daje sebe sakramentalno kao stvarnu hranu. Ta hrana, koju nam samo Bog može dati, sastoji se najviše od dara vjere i posvećene milosti. U Presvetoj nam je euharistiji po Božjoj beskrajnoj ljubavi kao hrana za naše duše darovan sam stvoritelj tih darova, Isus Krist.

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

 

 

Iz knjige „Presveta euharistija“ o. Thomasa McGoverna. Dopuštenje izdavača za prneošenje ulomak avrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh