Duhovnost

STEPHEN H. HEDGES

Plod vjere – plod truda i rada! Svaki plod dolazi jedino kao rezultat rada

Plod vjere - plod truda i rada!

Foto: Pixabay

 

Plod je pak Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost… (Gal 5, 22)

Vjera o kojoj je ovdje riječ nije dar Duha, nego plod truda i rada u našim životima. Svaki plod dolazi jedino kao rezultat rada. Obično je rad proces koji traje mnogo godina. Većina stabala ne donosi dobar plod sve dok se ne trudi barem tri godine.

Može se reći da je plod vjere tiho i stalno povjerenje u Boga, koje daje mir i pouzdanje

Plod vjere može se definirati kao trajna sposobnost da se bude smiren i da se vjeruje da nema potresa u Božjem kraljevstvu, da Bog sve ima pod nadzorom i da je sve što Bog čini za naše dobro. Može se reći da je plod vjere tiho i stalno povjerenje u Boga, koje daje mir i pouzdanje.

Kad su svi oko njega uznemireni i zbunjeni, on smireno prepoznaje, prihvaća i vrši volju Božju

Budući da je ta vjera plod Duha, ona gradi naš značaj. Vjera te vrste znak je da se vjernik neće poljuljati bez obzira na okolnosti u kojima se nađe. Na njega ne utječu okolnosti, već ustraje na putu prema cilju, koje je Božje kraljevstvo. Takav vjernik uvijek je siguran da čini ono što je ispravno. Kad su svi oko njega uznemireni i zbunjeni, on smireno prepoznaje, prihvaća i vrši volju Božju.

Plodovi Duha nisu darovi Božji; oni su rezultat ustrajna truda i napora vjernika

Plod vjere utjecat će na svako životno područje. Ako imate plod vjere, bit ćete pouzdani u svakoj situaciji. I vršit ćete ono što ste obećali. Ako se obvežete da ćete biti na nekom mjestu u određeno vrijeme, bit ćete ondje, i svi koji vas poznaju znaju da će biti tako. Plodovi Duha nisu darovi Božji; oni su rezultat ustrajna truda i napora vjernika.

Iz knjige „Krštenje u Duhu i darovi Duha Svetoga“ autora Stephena H. Hedgesa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKA AKCIJA! Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, možete do 18. prosinca nabaviti po cijeni od 36 umjesto 90 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh