Duhovnost

PLOD BOŽJE LJUBAVI Koji je bio plod Božje ljubavi u Isusu? (I koji plod treba dati u našim životima?) „Nije dovoljno znati da će me Bog uvijek ljubiti i da me neće prestati ljubiti u svim mojim borbama. On isto tako želi da njegova ljubav ima određeni učinak na meni.”

Koji je bio plod Božje ljubavi u Isusu? (I koji plod treba dati u našim životima?)

Foto: Shutterstock

 

Božja ljubav nam je prenesena samo kroz Isusa Krista. Prema Ivanu, sva Božja ljubav nalazi se u Isusu: „Svi mi primismo od njegove punine” (Iv 1,16). Možda ćete pitati: „Što je tako važno u tome da znamo da nam je Božja ljubav prenesena kroz Krista? Kako to utječe na naš svakodnevni život?”

Ova je spoznaja više od puke biblijske zamisli. Znati da nam je ljubav Božja prenesena kroz Isusa izravno je povezano s pitanjem kako se očuvati u njegovoj ljubavi. Nije dovoljno znati da će me Bog uvijek ljubiti i da me neće prestati ljubiti u svim mojim borbama. On isto tako želi da njegova ljubav ima određeni učinak na meni.

Kako točno Božja ljubav utječe na naš život?

Ne možemo gledati na primjer čovjeka. Postoje razuzdani kršćani koji su otkrivenje o Božjoj ljubavi pretvorili u dozvolu za griješenje. Oni sami sebe uvjeravaju: „Bog me bezuvjetno ljubi. On me mora ljubiti usprkos svemu mojem opijanju, preljubu i traženju zadovoljstava. Njegova milost je veća od mojih grijeha.” Takvi ljudi preziru Božju ljubav.

Za svoj primjer moramo uzeti Krista

Isus nam je već rekao da nas Otac ljubi na isti način na koji ljubi Sina. Dakle, kakav je utjecaj na Isusa imala Očeva ljubav? Plod Očeve ljubavi je bio u tome da je Isus predao svoje tijelo kao živu žrtvu za druge.

„Tako i mi moramo dati svoj život za svoju braću”!

Ivan piše: „Po tome smo spoznali ljubav što je on za nas dao svoj život” (1 Iv 3,16). Tu je bio plod Božje ljubavi u Isusu. On je dao samoga sebe kao žrtvu za druge. Druga polovica ovoga retka nam govori o svrsi Božje ljubavi u našem vlastitom životu. Tu stoji: „Tako i mi moramo dati svoj život za svoju braću” (1 Iv 3,16). Božja ljubav i nas vodi da predamo svoje tijelo kao živu žrtvu.

Autor: David Wilkerson (www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD)Book.hr

Priredila Martina Vidaković

Najčitanije

Na vrh