Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Pitao sam jednog egzorcista zašto demoni opsjedaju većinom žene Razlog nije, kako kažu neke neznalice, to da je žena moralno, psihički i duhovno slabija od muškarca

Pitao sam jednog egzorcista zašto demoni opsjedaju većinom žene

Foto: Pixabay

 

Ponekad, dok putujem okolo propovijedajući, susrećem opsjednute žene. Pitao sam jednog egzorcista zašto demoni opsjedaju većinom žene. Odgovorio mi je da demoni napadaju i mrcvare posebno ženu jer je ona izvor ili, bolje, utroba života. Sotona je gospodar smrti, te mrzi onoga tko stvara život.

Žena, koja se istinski obrati Kristu, ljubi Crkvu i njezine pastire nježnošću majke i prijateljice

Stoga razlog nije, kako kažu neke neznalice, to da je žena moralno, psihički i duhovno slabija od muškarca. Naprotiv, smatram da je, ne fizički, ali sigurno psihički jača od muškarca. Isus ima žensku svitu. Mnoge žene su bile oslobođene nečistih duhova zahvaljujući Isusovoj sućuti i milosrđu prema njima. Žene nisu zaboravile ono što je Isus učinio za njih. Zato su slijedile Isusa da ga ohrabre u njegovim apostolskim pohodima, jer su bili naporni, te da ga podupru i financijski. Žena, koja se istinski obrati Kristu, ljubi Crkvu i njezine pastire nježnošću majke i prijateljice.

Danas blagoslivljam Gospodina za žensku svitu koju mi je darovao tijekom moje svećeničke službe

U svojoj svećeničkoj službi upoznao sam​ mnogo žena koje sam doveo do toga da upoznaju i ljube Isusa, te mu služe. Nakon toga bile su mi od velike pomoći i utjehe. Danas blagoslivljam Gospodina za žensku svitu koju mi je darovao tijekom moje svećeničke službe. Bez prisustva ovih pobožnih žena, moj apostolat bio bi sterilan. Bez nježnosti žene ispunjene Duhom, Crkva ne zna prenijeti duha nježnosti.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme

Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh