Osobni razvoj

UŽIVATI SLOBODU DJECE BOŽJE

Pitanje kojim me je svećenik rasplakao u ispovjedaonici Prvi put u životu plakala sam u ispovjedaonici. Zašto? Zato što me svećenik kraj kojeg sam sjedila suočio sa istinom. Radilo se o istini koju nisam mogla poreći, pa sam ju kroz suze prihvatila…

Pitanje kojim me je svećenik rasplakao u ispovjedaonici

Foto: Shutterstock

 

Bilo je to moje treće iskustvo na „Seek“ konferenciji i kada pokušam sažeti tih pet dana, često se zateknem da nemam što reći. Svaki put vidim koliko je Gospodin zadovoljan napretkom svoje Crkve, ali mnogo je važnije ono što radi u našim srcima. I u užurbanosti modernog doba, Bog nastavlja pojedinačno tješiti svakog od nas. „Seek“ nije samo još jedna konferencija, ondje su se promijenili mnogi životi. Bog nas je, svih 13 tisuća, upoznao sa svojom posebnom, bezuvjetnom ljubavlju. Vidjeti tako nešto u životima drugih je nevjerojatno, ali osobno se otvoriti njegovim željama – to je već druga priča.

„U trenutku milosti Gospodin mi je jasno rekao…“

Trećeg dana konferencije izgarala sam od ljutnje. Vidjela sam milost koja je bila ispred mene i znala da se moram radovati, ali nisam si mogla pomoći. Pričala sam si priču za pričom, jednu laž za drugom, o načinu na koji me drugi vide i zašto nisam vrijedna prihvaćanja. U mojoj je glavi to ovako nekako izgledalo: „Ja sam žrtva, svi su ostali tlačitelji.“ Sjedila sam u molitvi prebacujući krivnju na druge, fizički osjetivši kako mi srce postaje kamen. U trenutku milosti Gospodin mi je jasno rekao: „Kad završiš s razmišljanjem o sebi, mogla bi pogledati što ja ovdje predstavljam?“ Ok, to se čini pošteno!

Učinila sam upravo to. Odlučila sam se, bar na trenutak, prestati baviti sobom i svojim osvetama i samo sam promatrala ljepotu u životima mnogih oko mene. Te večeri bila sam deseta na redu za ispovijed. Kad sam došla na red, ispričala sam svećeniku svoje osjećaje i sve ono o čemu sam razmišljala tog dana. Preuzela sam odgovornost, govorila o ljutnji, krivnji, sramu, sumnji u sebe, a onda sam konačno zašutjela, očajnički čekajući savjet. „Činiš se prezaposlenom, zašto si se odrekla svoje slobode? Isus ti je podario slobodu i ti si ju izgubila. Zato si tako ljuta.“ Suze su mi se počele slijevati niz obraze. Ovaj čovjek me ne poznaje, a upravo je istinom probo moje srce.

Ostala sam bez svoje slobode. Gospodin mi je dao potpuno povjerenje kao svojoj kćeri. Dao mi je beskrajnu milost, a ja sam je se odrekla kao da je par starih cipela. Odrekla sam se svog identiteta i dala moć drugima, drugima koji mi ne mogu darovati istinu. Nakon ovog otkrića, potrčala sam moliti. Dala sam slobodu svim drugim ljudima u svom životu i bila sam spremna uzeti je natrag.

„Istina će vas osloboditi“

Idućeg sam dana još nešto otkrila. „Jer ne borimo se protiv ljudi od krvi i mesa, nego protiv nevidljivih zlih vladara i vlasti koje vladaju ovim našim mračnim svijetom; protiv zloduha koji borave u nebeskim prostorima.“

Nisam dala slobodu osobi, dala sam je lažljivcu koji mi stalno šapuće obmane pokušavajući me odvratiti od moje bogomdane svrhe.

„Nikad nećeš biti dovoljno dobra.“

„Nikad nećeš to postići“

„Zašto se uopće trudiš?“

„Oštećena si.“

„Ti nisi ista kao oni.“

„Sama si.“

Svaki sam put iznova, na najsuptilnije načine, bježeći od istine koja oslobađa, davala moć, koja pripada mom Stvoritelju, onima koji šapću laži. Hranila sam ih, djelovala za njih, podredila sam svoj život njihovim pravilima.

Tako, prijatelju moj, katolik postaje ljut, ogorčen i neučinkovit…

Zahvaljujem Bogu na svećeniku koji me rasplakao. Ove godine planiram uzeti natrag svoju slobodu od oca laži. Vratit ću je onome koji me stvorio. Želim vjerovati u svrhu i identitet koji mi je podario. Želim da moj život posluži kao primjer Božanske iscjeliteljske moći i slobode koju želi za sve nas.

Živiš li i ti svoj život prema lažima koje si prihvatio? Neka ovo bude godina u kojima ćeš ih lišiti njihove moći. Jedinstven si i neponovljiv, oličenje si čiste ljepote, stvoren si da živiš u zajednici i sa Stvoriteljem i sa svojim kolegama. Bog ima plan za tebe i taj je plan potpun, neće te slomiti nego će usmjeriti i tebe i one oko tebe Njegovoj slavi. Ne daj da ti to bude oduzeto!

Izvor: Focus.org

Prevela Vedrana Prka

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh