Duhovnost

KRIST JE JOŠ UVIJEK KRALJ

Pitanje o kojem ovisi sve. Koji je tvoj odgovor?

Pitanje o kojem ovisi sve. Koji je tvoj odgovor

Bog Otac ustoličio je Krista kao kralja nad svim narodima i svom prirodom te kao Gospodina nad Crkvom. Apostol Pavao piše da kad Isus ponovno dođe „u svoje vrijeme, pokazat će se kao blaženi i jedini Vrhovnik, Kralj kraljeva i Gospodar gospodara” (1 Tim 6,15).


Pavao govori da nije važno kako izgledaju okolnosti oko nas; istina je to da je Bog sve stavio Isusu pod noge i da je on još uvijek kralj nad svime. Može se činiti kao da je sve izvan kontrole i kao da je đavao preuzeo vlast, ali to nije istina. Međutim, danas svuda oko sebe vidimo kako naše društvo i vlada zbacuju Krista s vlasti – odbijajući priznati njegovu vlast i kraljevstvo. Izbacili smo Boga iz škola i sudova i zanemarili ga kad smo donosili zakone. I sad žanjemo strašnu žetvu.

Zabrinut sam zbog toga što moja domovina odbacuje Isusovu vlast, no stanje je još gore nego što izgleda. Naime, u Crkvi vidim još mnogo tragičniji problem: razumljivo je da bezbožni ljudi žele zbaciti Krista s prijestolja – ismijavali su i izrugivali njegovo ime otkad je rođen – ali kako mora žalostiti Boga kad vidi da Krista zbacuju s prijestolja oni koji se nazivaju njegovim imenom.

Polako, ali sigurno, mnogi kršćani, crkve i službe odbacuju Gospodnji savjet. Više se ne oslanjaju potpuno na njegovo gospodstvo. Umjesto toga, okreću se mudrosti svijeta, običajima koje je stvorio čovjek. Uznemireno promatram kako Crkva postupno ustoličuje mudrost svijeta. Isus nije više izvor i sila naroda Božjeg.

Dopusti da tebe osobno upitam: Jesi li uklonio Krista s kraljevskog mjesta u svome srcu?

Potičem vas da stavite Krista na prijestolje svoga srca danas – i živite!

„K brdima oči svoje uzdižem; odakle će mi doći pomoć? Pomoć je moja od Jahve koji stvori nebo i zemlju” (Ps 121,1-2).

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh