Mladi

ZAHVALA ZA LJUBAV I ŽRTVU

Pismo mladih katolika svećenicima: Ovo želimo da znate „Hvala vam što ste prihvatili Božji poziv na svećeništvo. Zahvaljujući vašem daru, mi smo upoznali Isusa…“

Dragi svećenici,

Činite tako puno za nas. Vjerojatno više nego što mislite. Ne znamo jeste li svjesni koliko smo vam zahvalni na svemu. Ovo vam piše zajednica mladih katolika laika, koja vam ne može dovoljno zahvaliti. Trebamo vas na ovom hodočašću prema Kraljevstvu Božjem. Bez obzira na to jeste li se nedavno zaredili ili ste već desetljećima u službi, nevjerojatno smo zahvalni na vama i svemu što činite za nas.

Donosite mir onima koji su puni tjeskobe i brige, iscjeljenje onima koji su duhovno, mentalno, emocionalno ili fizički bolesni, utjehu onima koji se osjećaju napušteno. Pripremate parove za brak, propovijedate evanđelje; zahvaljujući vama možemo gledati kako kruh i vino postaju Kristovo Tijelo i Kristova Krv.

Pripremate nas za sakramente. Preko njih nas približavate nas Isusu. Posvetili ste svoje živote Isusu i dovodite mu ljude. Provodite nebrojene sate slušajući ispovijedi, odgovarate nam na naša pitanja, uljepšavate nam dane. Možda ste znali da vam ljudi neće biti dovoljno zahvalni, ali ste unatoč tome slijedili svoj poziv.

Pomažete nam otvoriti srca i umove. Ohrabrujete nas da budemo bolji jer znate da možemo biti bolji. Vi ste nam poput očeva. Slušate nas s ljubavlju i ne osuđujete nas. Primate hitne slučajeve čak i onda kad vam očajnički treba odmor. Tješite nas kad nam se suze slijevaju niz lice. Trudite se upoznati nas, kako biste nam mogli bolje pomoći na našem putovanju kroz ovaj svijet.

Prepoznajemo Isusa u vama, bez sumnje. I na tome smo vam zahvalni. Hvala vam za vašu ljubaznost, milost, ljubav, smisao za humor. Hvala vam na tome što vam je Bog na prvom mjestu. Hvala vam što molite za nas i s nama. Znajte da i mi molimo za vas.

Hvala vam što ste prihvatili Božji poziv na svećeništvo. Zahvaljujući vašem daru, mi smo upoznali Isusa. Hvala svim svećenicima – mladima, starima, nedavno zaređenima i umirovljenima.

Neka Bog blagoslovi svakoga od vas.

S puno ljubavi,

Mladi katolici

Izvor: catholic-link.org

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh