Duhovnost

INTIMNA DVOSMJERNA KOMUNIKACIJA S ONIM KOJI NAS LJUBI

PISANJE DNEVNIKA Postavi Isusu pitanje

Postavi Isusu pitanje

Foto: Shutterstock


 

Četiri jednostavna ključa na temelju riječi proroka Habakuka koja nam pomažu da čujemo Božji glas koriste ljudi svih dobi – od četiri do sto i četiri – na svakom kontinentu, u svakoj kulturi i denominaciji, da bi postigli intimnu dvosmjernu komunikaciju s Ocem koji ih ljubi i najveći im je prijatelj: 1) Samo se smirite, 2) prepustite se spontanim mislima, 3) gledajte viđenje i 4) pišite dnevnik. Zanemarivanje bilo kojeg ključa zapriječit će vam primanje poruke koju vam Bog šalje. Redoslijed ključeva nije važan tako dugo dok ih sve koristite. Ako prihvatite sva četiri ključa, to će promijeniti vaš život. Bog vas čeka u svemu tome.

Kasnije, kada budete čitali svoj dnevnik, i vi ćete biti blagoslovljeni otkrićem da stvarno razgovarate s Bogom

Bit ćete zadivljeni svojim dnevnikom! Prvo vas može obuzeti sumnja, ali odbacite ju i podsjetite se da je pisanje dnevnika biblijski utemeljeno i da je Bog nazočan u njemu, govoreći tako svojoj djeci. Opustite se. Kada prestanemo raditi i uđemo u Božji odmor, onda on može djelovati (usp. Heb 4, 10).

Zašto ne biste odmah probali? Udobno sjednite, uzmite papir i olovku i smiješite se. Usmjerite svoju pozornost na Gospodina u hvaljenju i slavljenju, tražeći njegovo lice. Mnogim ljudima pomogla je glazba i proročka molitva A stroll along the Sea of Galilee, koju možete čuti na stranici www.CWGMinistries.org/Galilee.

Nakon što zapišete svoja pitanja za Isusa, smirite se i uprite pogled u njega. Najednom ćete imati pozitivne misli. Ne sumnjajte u njih, nego ih zapišite

Nakon što zapišete svoja pitanja za Isusa, smirite se i uprite pogled u njega. Najednom ćete imati pozitivne misli. Ne sumnjajte u njih, nego ih zapišite. Kasnije, kada budete čitali svoj dnevnik, i vi ćete biti blagoslovljeni otkrićem da stvarno razgovarate s Bogom. Ako niste sigurni govori li vam Gospodin uistinu, podijelite to sa suprugom ili prijateljem/prijateljicom. Njihovo mišljenje osnažit će vašu vjeru i ohrabriti vas u nastojanju da provodite vrijeme u najintimnijem mogućem druženju s Voljenim svoje duše.

Je li to stvarno Gospodin?

Na pet načina možemo provjeriti je li ono što čujemo od Gospodina. (…)

Osvojite knjigu „Čuti Boga u snovima“ i otkrijte što vam Bog govori noću!

 

Iz knjige „Čuti Boga u snovima” autorâ Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh