Najave

NEDJELJA, 26. SVIBNJA 2019.

Peta humanitarna utrka Marijinih obroka: „Trčimo za dijete 31“

Foto: 3sporta.com

 

Humanitarna organizacija Marijini obroci, koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta osigurava školski obrok za više od 1,4 milijuna djece, organizira humanitarne utrke u Zagrebu i Splitu, koje će se održati 26. svibnja. Jedinstveni naziv utrke “Trčimo za dijete 31” potječe od podatka da svakih 30 minuta čak 31 dijete umre od gladi. Djelatnici i volonteri Marijinih obroka čine sve da se to promijeni. Jedno od njihovih nastojanja jesu i ove utrke u Splitu i Zagrebu.

ZAGREB: „Tvojih 5 za njihov svijet“

Pod sloganom „Tvojih 5 za njihov svijet“ trkači će moći svojim doprinosom od 50 kuna osigurati da jedno dijete pet mjeseci prima obrok na mjestu obrazovanja.

Odrasli trkači će trčati stazom duljine pet kilometara predivnom šumom u parku Maksimir, dok će djeca trčati stazu dugačku 700 metara.

Dječja utrka počinje u 10 sati, a glavna utrka u 11 sati.

Najbrži trkači bit će nagrađeni nagradama naših sponzora, a svakog trkača očekuje službena majica.

Povodom ovog rođendanskog izdanja utrke, u Maksimiru će nastupiti Franka Batelić a bit će još mnogo zabavnih sadržaja i za trkače i netrkače.

Prijaviti se možete putem linka: https://forms.gle/yz1kdoPDn77tCVBx8 ili u Maksimiru na dan utrke.

SPLIT: „Trčimo za obrok više”

I ove godine volonteri iz Splita organiziraju utrku „Trčimo za obrok više”, koja će se održati na splitskoj rivi!

Odrasli trkači će trčati stazom duljine 2,5 kilometara, dok će djeca otrčati staze dugačke 150 i 300 metara. Utrka počinje u 18 sati.

Preporučena donacija za sudjelovanje je 20 kuna, a to je iznos koji će jednom djetetu osigurati svakodnevni topli obrok tijekom dva mjeseca.

Startni brojevi podijelit će se u 17 sati na splitskoj rivi, a nakon utrke predviđen je zabavni program uz veselog klauna koji će zabavljati djecu, projekcija dokumentarnog filma Dijete 31 i koncert.

 

Kotizacije će se u potpunosti upotrijebiti u svrhu ostvarenja vizije Marijinih obroka, a ona je da svako dijete na svijetu ima barem jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja. Više na www.marysmeals.hr

 

Detaljne informacije vezane za utrke bit će objavljeni naknadno na stranici Marijinih obroka facebook.com/MarijiniObroci/.

Peta humanitarna utrka Marijinih obroka: „Trčimo za dijete 31“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh