Najave

Pet godina Laudato televizije: Pronašla je put do srca gledatelja Laudato televizija 25. prosinca slavi pet godina djelovanja

Foto: Laudato TV


Laudato televizija, prva hrvatska obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima, ovog Božića obilježava pet godina televizijskog emitiranja. Od internetske televizije, preko prvog signala odaslanog u etere diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine do najgledanije lokalne i regionalne zagrebačke televizije u cijeloj Hrvatskoj, Laudato televizija pronašla je put do srca gledatelja i tamo ostala.

Sadržaj za sve generacije

Pokrenuta sa željom da pred ekranima u zajedništvu okuplja roditelje, djecu i mlade, Laudato televizija svakodnevno donosi sadržaj za sve generacije, od vijesti iz života Crkve i svijeta, iz života kršćanskih obitelji, kulture, zabave, glazbe, pa do tema zdravlja, sporta i gastronomije. Upravo sadržaj i smjer promoviranja pozitivnih vijesti usmjerenih na Dobro, Istinito i Lijepo ono je što Laudato televiziju izdvaja od drugih. U moru senzacionalizma, agresivnosti, loših vijesti i afera, ova televizija želi pokazuje kako vijesti koje promiču dobre, plemenite događaje mogu biti zanimljive, popularne i gledane.

Centri u  Zadru i Splitu

Središnjica Laudato televizije je u Zagrebu, a svoje centre ova televizija ima i u Splitu i u Zadru gdje se osmišljava, kreira, producira i oblikuje program koji obuhvaća 30 emisija Laudato produkcije, kao i one strane, a koje donose kvalitetne, edukativne i odgojne emisije, dokumentarce, serije, filmove kao i spotove suvremene duhovne glazbe.

Sve to nedostajalo je na medijskom tržištu u Hrvatskoj, zemlji duge vjerničke i crkvene tradicije, čemu svjedoče i podaci o rastu gledanosti Laudato televizije koja zemaljsku koncesiju ima za šire zagrebačko područje, a do ostalih dijelova publike dolazi emitiranjem kao kabelska televizija i putem satelita. Sudeći po interesu gledatelja diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i ostalih dijelova dijaspore koja medijske sadržaje ove televizije s prati i na društvenim mrežama, Laudato televizija koja ubrzano raste i razvija se, mogla bi 10 godina proslaviti kao televizija s nacionalnom koncesijom.

Suradnja s najvećom katoličkom televizijom na svijetu

Izvrsnu suradnju Laudato televizija ima is s najvećom katoličkom televizijom na svijetu EWTN iz SAD-a, koja ima više stotina milijuna gledatelja. Upravo je EWTN istaknuo LTV kao primjer uspješnog projekta televizije čija je glavna odrednica emitiranje kršćanskog, duhovnog sadržaja, što je relevantno i pohvalno s obzirom da ta televizija poznaje djelovanje i drugih katoličkih televizija u Europi.

„Najveća želja Laudato televizije i dalje je ista – doći do svake hrvatske obitelji putem nacionalne koncesije. Do tada, obećajemo još puno dobrog sadržaja jer ‘Dobro mijenja sve’”, zaokružila je smjer Laudato televizije u godinama koje dolaze direktorica Ksenija Abramović.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh