Vijesti

PERUANSKI BISKUPI U POSJETU PAPI FRANJI // Kardinal Cipriani: „Papa nas je potaknuo da izađemo tražiti ljude”

Kardinal Cipriani: „Papa nas je potaknuo da izađemo tražiti ljude“

Izazovi Crkve u Peruu bile su u središtu susreta pape Franje danas u Vatikanu s peruanskim biskupima, koji su došli u svoj posjet ad limina

Intenzivan dijalog, koji je trajao gotovo tri sata, u kojem je Papa saslušao biskupe, a zatim sasvim spontano razgovarao. Srdačan je to bio susret na kojem se razgovaralo o nadama i poteškoćama naroda te južnoameričke zemlje.


Biskupi su Papi darovali sliku sv. Martina od Porresa

Biskupi su Papi darovali sliku sv. Martina od Porresa, redovnika dominikanca, sina španjolskog aristokrata i bivši crne ropkinje, afričkoga porijekla, koji je od 1579. do 1639. godine, živio u Peruu. O, tom susretu smo razgovarali s kardinalom Juan Luis Ciprianiijem, nadbiskupom Lime…

Papa Franjo izrazio je želju za dolaskom u Peru tijekom 2018. godine

Papa nas je potaknuo da izađemo tražiti ljude – rekao je kardinal Cipriani – da im ostanemo blizu, jer traže pastire koji razumiju njihove konkretne probleme. Rekao nam je da želi doći u Peru tijekom 2018. godine no, datum još nije određen. To je vijest koja nas ispunjava radošću.

Izazov Crkve – biti u stanju odgovoriti na veliko pitanje o Bogu

Franjo nas je potaknuo – nastavak PRELATA – na obnovu pučke pobožnosti koja mu je na srcu, kao i marijansku pobožnost te pobožnost Križnoga puta. Osim toga, pozvao nas je da živimo svoje biskupsko jedinstvo. Dao nam je, dakle, apostolski i misijski poticaj za pastoral nježnosti i praštanja. Naš izazov je – kazao je kardinal Cipriani – biti u stanju odgovoriti na veliko pitanje o Bogu, koje dolazi iz naroda.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh