Najave

OAZA SVETE OBITELJI U SVETICAMA KOD OZLJA

Pavlini u Sveticama otvaraju ‘oazu’ za svećenike, redovnice i bračne parove u krizi „Ovim projektom želimo biti makar mali dio slagalice pomoći koju nudi Bog koji je Milosrdna Ljubav. Vjerujemo da će i ova kućica postati mnogima ili barem nekima mjesto odakle će s novom, svježom snagom krenuti natrag u svoju svakodnevicu”, kaže pater Marko Glogović

Foto: svetice.com

 

Krajem travnja pavlini iz samostana Svetice kod Ozlja otvaraju nešto posebno i, kako se nadaju, korisno ljudima u potrebi. Riječ je o „pustinji“ nedaleko samostana i crkve, ograđenom i samotnom mjestu u predivnoj prirodi, nazvanom „Oaza Svete obitelji“.

Pater Marko Glogović, župnik i prior za Bitno net je kazao da nakon dužeg razmišljanja što mogu ponuditi onima koji čeznu za duhovnim odmorom i duhovnom obnovom, za osluškivanjem u samoći poruke Božje riječi, za osobniji susret s Gospodinom ali i sa samima sobom, su uhvatili priliku, i uz pomoć mnogih dobročinitelja otkupili kućicu u blizini samostana i pretvorili je u „Oazu Svete Obitelji”.

„Ovim projektom želimo biti makar mali dio slagalice pomoći koju nudi Bog koji je Milosrdna Ljubav. Vjerujemo da će i ova kućica postati mnogima ili barem nekima mjesto odakle će s novom, svježom snagom krenuti natrag u svoju svakodnevicu”, kaže pater Marko.

Ovdje mogu (bez ikakve naplate) doći svećenici i redovnici.

„Osobito imamo na srcu one koji su u nekoj krizi, na nekom raskrižju. Tu mogu ako žele postiti, slaviti euharistiju, imati klanjanje, bdijenje, razmatrati Sveto pismo… Mogu se doći i jednostavno samo odmoriti, maknuti od dnevnih obaveza, naći malo vremena za sebe i obnoviti snagu za dalje.”

Osim klerika, Oaza je zamišljena i kao mjesto susreta i pomoći za supružnike u krizama svojeg bračnog poziva. Pater Marko kaže, kako su i pojedinci dobrodošli, ali s preporukom svojih župnika, „jer eto, takva su vremena”.

Što kaže pater Marko što je sve „Oaza” pročitajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh