Razno

OZDRAVLJATI BOLESNE

Patio je od teške bolesti, ali nije pristupio naprijed na polaganje ruku: „Ja svoje stvari sam sređujem s Bogom“ Biste li trebali polagati ruke na takvu osobu? Ne, jer kad biste, nikakvo se dobro ne bi dogodilo

Patio je od teške bolesti, ali nije pristupio naprijed na polaganje ruku: „Ja svoje stvari sam sređujem s Bogom“

Foto: Unsplash, Rosie Fraser 

 

Trebaš znati kako ozdravljati, ali također trebaš znati što reći ljudima koji u vezi s ovim imaju negativan stav. Na primjer, ljudi često dođu k nama i kažu: „Biste li se molili za moju tetu?“
Tada upitam: „Je li tvoja teta ovdje? Voljela bih se pomoliti za nju.“
„Ne, nije ovdje, previše je bolesna da bi mogla doći.“

Kad je netko previše bolestan da dođe, onda je za tu osobu pravo vrijeme da netko na nju položi ruke!

Previše bolesna da bi mogla doći! Dopustite mi da kažem nešto. Da je teta pozvala liječnika a on rekao: „Pozvat ću ambulantna kola da Vas odvezu u bolnicu“, teta bi bila u bolnici čim bi je kola dovezla tamo. Najčešće je „previše bolesna da bi mogla doći“ slab izgovor da se ne dođe. Kad je netko previše bolestan da dođe, onda je za tu osobu pravo vrijeme da netko na nju položi ruke!

Duh mi je Božji pokazao kako je na našoj službi prisutan čovjek koji pati od teške bolesti, i koji će umrijeti ako ga Božja sila ne dotakne. Iako sam to glasno rekla, taj čovjek nije izišao naprijed da se za njega moli i da na njega budu položene ruke

Žena koja se dotakla ruba Isusova ogrtača mogla je umjesto toga tražiti izgovore. Mogla je reći: „Bila sam kod svakog liječnika i nije mi se dogodilo ništa dobro, pa kakva onda ima smisla ići ovom čovjeku Isusu? Možda je bolje da umrem i da se oslobodim svega ovoga!“ Misliš li da danas nema takvih ljudi? Naravno da ih ima!
Ne tako davno, Duh mi je Božji pokazao kako je na našoj službi prisutan čovjek koji pati od teške bolesti, i koji će umrijeti ako ga Božja sila ne dotakne. Iako sam to glasno rekla, taj čovjek nije izišao naprijed da se za njega moli i da na njega budu položene ruke. Prije nego što smo Charles i ja napustili prostoriju, upitala sam ga mogu li se pomoliti za njega.

„Ne, nije potrebno, ja svoje stvari sam sređujem s Bogom. Ako Bog hoće to učiniti, On će to i učiniti.“

Odgovorio je: „Ne, nije potrebno, ja svoje stvari sam sređujem s Bogom. Ako Bog hoće to učiniti, On će to i učiniti.“
Biste li trebali polagati ruke na takvu osobu? Ne, jer kad biste, nikakvo se dobro ne bi dogodilo. Ta je osoba poput one koja kaže: „Ne želim se pokajati i tražiti oproštenje, jer ako me Bog hoće spasiti, neka me spasi!“ Bi li takav ikada mogao doživjeti spasenje?

ozdravljati bolesne autori charles i frances hunter nakladnik figulus Bd 800px

Iz knjige „Ozdravljati bolesne” autorâ Charlesa i Frances Hunter.  Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu po sniženoj cijeni od 72 umjesto 80 kuna možete nabaviti ovdje.

Jeste li ikada osjetili potrebu da na nekoga od svojih najmilijih koji je bolestan položite ruku i tako mu pomognete? Mi, kršćani, trebamo znati da je Duh Sveti u nama spreman ozdravljati bolesne!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh