Aktualnosti

DUHOVNA OBNOVA „5 KORAKA“

Pater Remigije poziva: Dobro je barem jednom godišnje odvojiti vrijeme za solidne duhovne vježbe

Pater Remigije poziva: Dobro je barem jednom godišnje odvojiti vrijeme za solidne duhovne vježbe

Foto: Facebook (Kristofori); screenshot

 

Brojne su duhovne vježbe koje se nude a na kojima čovjek može preispitati svoje srce i učvrstiti svoj hod u vjeri: ignacijanske duhovne vježbe kod isusovaca, duhovne vježbe kod salezijanaca… Pater Remigije Mlinarić, OFM, misionar-evangelizator, na prošlome je MES-u u Dugom Selu, koji se svakog mjeseca održava u organizaciji Kristofora, predstavio duhovne vježbe pod nazivom „Uzajamni rast u ljubavi u 5 koraka“. Ove će se duhovne vježbe održati od 12. do 15. rujna 2019.

Polaznici „5 koraka“ uče kako osobno razgovarati s Bogom i biti odvažni i moliti Isusa za ono što nam je potrebno

Što je „5 koraka“?

„Uzajamni rast u ljubavi u 5 koraka“ ili „5 koraka“, odnosno „Koraci“ kako se još naziva, duhovna je obnova koju organizira i vodi pater Remigije Mlinarić, OFM. Program Obnove sastoji se od slušanja i razmatranja Božje riječi, zatim međusobnog dijeljenja, molitve… Cilj Obnove je da polaznik spozna koja je njegova prava osobnost, je li njegov odnos s Bogom osoban, zna li se prema bližnjem odnositi i prihvatiti ga kao osobu. Tijekom Obnove se polaznici osobito nastoje u zajedničkoj ljubavi približiti Bogu i biti djelotvorni u vjeri. „Nadalje, kažem vam, ako dvojica od vas na zemlji jednodušno zaištu što mu drago, dat će im Otac moj, koji je na nebesima. Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.“ (Ev. po Mateju 18,19-20) Zašto u našim životima to često nije tako? O tome treba promišljati i donijeti odluku.

Na duhovnoj obnovi „Uzajamni rast u ljubavi u 5 koraka“ polaznici uče kako živjeti u dostojanstvu Božje djece, kojoj je Trojedini Bog Osoba, te kako s njime osobno razgovarati i biti odvažni i moliti Isusa za ono što nam je potrebno, odnosno, drugim riječima, osjetiti moć molitve.

Kada i gdje

Duhovna obnova „Uzajamni rast u ljubavi u 5 koraka“ održat će se od 12. do 15. rujna 2019. u kući časnih sestara u Poredju kod Huma na Sutli (20 km od Krapine). Program počinje od četvrtka, 12. rujna prije večere te traje do nedjelje, 15. rujna nakon ručka.

Oni koji zbog posla nisu u mogućnosti doći na sam početak programa u četvrtak u 17 sati, mogu se uključiti do 20 sati. Zbog naravi i dinamike duhovne obnove nije se moguće uključiti kasnije.

Cijena smještaja i hrane za tri dana iznosi 390 kuna.

Prijave

Detaljnije informacije i prijave na tel. +385 976 995 471 (Anamari), +385 994 106 427 (Irena).

 Priključi se i napravi korak prema životu pravog djeteta Božjeg!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh