Duhovnost

ZAVOLJETI SEBE

Pater Pelanowski: Tko sam sebe mrzi i nema dodira sa svojim osjećajima i sjećanjima, ne može računati da će se u njemu nastaniti Duh Sveti. Zavoli se! Tako smo često prema sebi grubi i bez ljubavi i to baš u onome u čemu nam je ona najpotrebnija! Dobro je biti samokritičan i od sebe zahtijevati puno, ali ne izostaviti ni ovo možda je još važnije

Pater Pelanowski: Tko sam sebe mrzi i nema dodira sa svojim osjećajima i sjećanjima, ne može računati da će se u njemu nastaniti Duh Sveti. Zavoli se!

Foto: Naomi August; Unsplash


 

Tvoja duša tebi je sestra, netko najdraži poslije Boga i bez obzira na to kako tragična do sada bila tvoja životna priča, treba je zavoljeti. Tim više je treba zavoljeti što su mračniji bili doživljaji, tim više joj ljubavi pokloniti što je više bolna i ranjena. Treba obnoviti ljubav prema samome sebi kroz tamu svih sjećanja.

To činiš iz dva razloga: zbog grijeha i zla koje si sam počinio i zbog nepravdi koje su te ponižavale. Ta dva razloga trebaju Božji i osobni oprost

Ne može se očekivati da se Duh Sveti ražari kao plamen oprosta koji tinja u tvom srcu, ako sam za sebe nemaš te ljubavi i sam sebe odbacuješ. To činiš iz dva razloga: zbog grijeha i zla koje si sam počinio i zbog nepravdi koje su te ponižavale. Ta dva razloga trebaju Božji i osobni oprost.

Tko sam sebe mrzi i nema dodira sa svojim osjećajima i sjećanjima, ne može računati da će se u njemu nastaniti Duh Sveti. Upravo zbog toga na jednom mjestu u Bibliji „tinja“ ova žeravica koja također simbolizira oprost: „Ako je dakle gladan tvoj neprijatelj, nahrani ga; ako je žedan, napoj ga; jer čineći to, ognjeno ćeš ugljevlje zgrnuti na njegovu glavu.’ Ne daj da te zlo nadvlada, nego nadvladaj zlo dobrim!“ (Rim 12,20-21).

Zašto Bog dopušta patnju - knjiga

 

 

Iz knjige „Zašto Bog dopušta patnju” autora patera Augustyna Pelanowskog. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh