Svjedočanstva

ZABRINI SE ZA SEBE, BRATE

Pater Pelanowski: „Nikoga ne obraća kontrola, prisila ili osuda – već velikodušnost, davanje šanse…” „Jednog su dana k svetomu Amonasu došla uznemirena i ogorčena braća izvijestiti o redovničkom bratu kod kojeg se u samostanskoj sobici nalazi žena…”

Pater Pelanowski: „Nikoga ne obraća kontrola, prisila ili osuda – već velikodušnost, davanje šanse…”

Sveti Dorotej opisuje kako su jednog dana k svetomu Amonasu došla uznemirena i ogorčena braća izvijestiti o redovničkom bratu kod kojeg se u samostanskoj sobici nalazi žena. Amonas je imao viziju da je taj brat sakrio ženu u bačvi. Došao je k njemu sa zajednicom, odmah sjeo na bačvu, a braći rekao neka pretraže sobicu. Kada nikoga nisu našli, rekao im je neka se stide i odu i još im je dao pouku neka u nikoga ne sumnjaju previše brzopleto. Zatim je otišao krivcu, očinski ga uzeo za ruku i rekao jednoznačno: „Zabrini se za sebe, brate”. Taj je pak, samo što je Amonas izašao, pustio ženu, rastao se od nje i obratio. Njegovu savjest navlažile su suze pokajanja. Amonas je bio kao odvjetnik koji je branio zalutalog brata pred optužbom.


Kontrola nikoga ne obraća, već velikodušnost, ne prisila ili osuda, već davanje šanse za preobraćenje bez otkrivanja onoga što je sramotno. (…)

Iz knjige „Nema više vremena” autora patera Augustyna Pelanowskog. Do nedjelje 13. svibnja knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 56 kuna (redovna cijena iznosi 80 kuna).

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdjeDopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Posebna pogodnost za sve naše kupcepoštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

O knjizi „Nema više vremena!“

„…u posljednje vrijeme sve je više filmova katastrofe i može biti da suvremeni redatelji nešto predosjećaju, a ne da samo izmišljaju.”

Pomognimo sebi i drugima ispovjediti se, jer vremena je malo. Pomogni sebi i drugima preobratiti se.

Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje,
kako ga neki sporim smatraju,
nego je strpljiv prema vama
jer neće da tko propadne,
nego hoće da svi prispiju k obraćenju.
Kao tat će doći dan Gospodnji
u koji će nebesa trijeskom uminuti…
(2 Pt 3, 9 – 10)

Ulomak iz knjige

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh