Svjedočanstva

ŠALJEM VAS KAO OVCE MEĐU VUKOVE

Pater Pelanowski: Govorio sam Gospodinu da se neću previše mučiti u toj misiji, ali vatra Njegove ljubavi počela je gutati moje srce Pater Augustyn priča kako je bio šokiran i ljut na Boga što baš njega šalje „među vukove“…

Pater Pelanowski: Govorio sam Gospodinu da se neću previše mučiti u toj misiji, ali vatra Njegove ljubavi počela je gutati moje srce

Foto: Shutterstock


 

 

Isus je rekao svojim učenicima: „Šaljem vas kao ovce među vukove.“ Te riječi pročitao sam jednoga jutra čim sam se probudio i otvorio Bibliju. Bio sam u Krakowu, u našoj pavlinskoj bogosloviji, kad me je na stolu je dočekao dekret s odlukom poglavara. Šokirao sam se i bio ljut čak i na Boga što šalje baš mene da me „požderu“. U podne, kada sam sjeo za stol u blagovaoni, opazio sam jednoga od naših predavača koji nosi prezime Vuk, a poslije podne pak sjetio sam se da jedan od naših bogoslova ima isto prezime. Svakako, nijedan od njih nije moj neprijatelj, baš obrnuto, no vidio sam u svemu tome prst Božji, koji je ukazivao na jednu vrstu umiranja. Bio sam zatečen time što mi je Gospodin „govorio“ i cijeli dan odgovarao sam kao Jeremija da se neću previše mučiti, da mu budem vjeran u toj misiji, ali vatra Njegove ljubavi počela je gutati moje srce. I na kraju, On je pobijedio!

U jednoj crkvi u Norveškoj, na jednom od tornjeva nalazi se reljef Jaganjca. Svi koji posjete crkvu pitaju zašto se nalazi na takom čudnom mjestu. U srednjem vijeku, kada su građeni tornjevi te crkve, jedan od zidara pao je sa skele i svi su mislili da će smrtno nastradati. U trenutku kada se to dogodilo, kraj tornja je prolazilo stado ovaca i ovnova. Kada su ljudi pohrlili da pomognu nesretniku, vidjeli su da mu se nije ništa dogodilo. Pao je točno na ovčicu koja je bila potpuno zdrobljena. Takva je i Isusova misija – postao je ubijeni Jaganjac da nas spasi! Uzeo je na sebe težinu pada i postao ŽRTVENIM JAGANJCEM, samo da nas spasi. (…)

Zašto Bog dopušta patnju knjiga

Iz knjige „Zašto Bog dopušta patnju?“ autora patera Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 2
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh