Duhovnost

AK' ODRASTEM, BIT ĆU KATOLIK

Pater Marko: U posljednja vremena ili si njen ili te nema Ona koja je ostala uza Sina u najbolnijim trenucima, sve do kraja, kao svjedokinja njegove užasne muke i smrti na Golgoti - danas je uz Crkvu. Sklonimo se u njezino krilo!

Foto: Michelangelova Pieta (Grant Whitty; Unsplash)


 

Isus je uzeo od Marijina tijela i sazdao svoje tijelo. Čim je o tome počeo govoriti, »mnogi su se učenici okrenuli od njega i nisu više išli s njime« (Iv 6,66).

Svi ti događaji danas u svijetu i Crkvi pripremaju put Antikristu, koji je jedini uz Judu, po riječima Biblije, opsjednut Sotonom…

Primijetimo 666 – sigurno nije slučajno, kao što ništa nije slučajno u Pismu. Juda se upravo na prvoj euharistiji okrenuo zauvijek od Gospodina. Svi ti događaji danas u svijetu i Crkvi pripremaju put Antikristu, koji je jedini uz Judu, po riječima Biblije, opsjednut Sotonom. Njih dvojica jedini su opsjednuti vrhovnim Zlom. Ali Antikrist je prvo Antimirjam – Anti Marijin. Mrzi ju i više od samog Boga, jer je ona samo čovjek, a tako uzdignuta! Neprijatelji Crkve ne žele vidjeti koliko je ogromno dobro koje također postoji u Crkvi.

A Tijelo je došlo po Mariji! I Marija drži Kristovo tijelo – Crkvu. Danas ju drži kao Krista skinuta s križa (Pietá)

Gdje god se slavi euharistija, događaju se nebeske intervencije u ljudsku bijedu. A Tijelo je došlo po Mariji! I Marija drži Kristovo tijelo – Crkvu. Danas ju drži kao Krista skinuta s križa (Pietá). Stotine tisuća katoličkih svećenika i redovnika gube svoj život za Isusa, Sina Marijina u bližnjima, na stotine različitih načina, Božjih načina. Zato ne smijemo posustati u traženju i promicanju dobra! Zato moramo ostati katolici, dakle poštovati i ljubiti protestante i neprotestante, ali vidjeti i raspoznavati uvijek Tijelo i uvijek ostati Marijini. Baš kao Isus.

U posljednja vremena ili si Gospin ili te nema. Bez nje naime ne znamo ni sebe u Kristu

Zapravo, ako hoćemo, euharistija koju slavi katolički svećenik verifikacija je našeg pripadništva Isusu Kristu. To je jedini sakrament u kojem se jasno vidi sva naša (ne)vjera. U njemu se raspoznaje jesmo li ili nismo i djeca Marijina, ili smo djeca Judina. Zanimljivo je to kako mnogi kršćani smatraju Isusa svemogućim i znaju napamet njegovu riječ, a na sam se spomen euharistije zapjene. Vrlo zanimljivo. U posljednja vremena ili si Gospin ili te nema. Bez nje naime ne znamo ni sebe u Kristu. (…)

Iz knjige „Ak’ odrastem, bit ću katolik“ autora p. Marka Glogovića. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh