Duhovnost

AK' ODRASTEM, BIT ĆU KATOLIK

Pater Marko: U posljednja vremena ili si njen ili te nema Ona koja je ostala uza Sina u najbolnijim trenucima, sve do kraja, kao svjedokinja njegove užasne muke i smrti na Golgoti - danas je uz Crkvu. Sklonimo se u njezino krilo!

Foto: Michelangelova Pieta (Grant Whitty; Unsplash)

 

Isus je uzeo od Marijina tijela i sazdao svoje tijelo. Čim je o tome počeo govoriti, »mnogi su se učenici okrenuli od njega i nisu više išli s njime« (Iv 6,66).

Svi ti događaji danas u svijetu i Crkvi pripremaju put Antikristu, koji je jedini uz Judu, po riječima Biblije, opsjednut Sotonom…

Primijetimo 666 – sigurno nije slučajno, kao što ništa nije slučajno u Pismu. Juda se upravo na prvoj euharistiji okrenuo zauvijek od Gospodina. Svi ti događaji danas u svijetu i Crkvi pripremaju put Antikristu, koji je jedini uz Judu, po riječima Biblije, opsjednut Sotonom. Njih dvojica jedini su opsjednuti vrhovnim Zlom. Ali Antikrist je prvo Antimirjam – Anti Marijin. Mrzi ju i više od samog Boga, jer je ona samo čovjek, a tako uzdignuta! Neprijatelji Crkve ne žele vidjeti koliko je ogromno dobro koje također postoji u Crkvi.

A Tijelo je došlo po Mariji! I Marija drži Kristovo tijelo – Crkvu. Danas ju drži kao Krista skinuta s križa (Pietá)

Gdje god se slavi euharistija, događaju se nebeske intervencije u ljudsku bijedu. A Tijelo je došlo po Mariji! I Marija drži Kristovo tijelo – Crkvu. Danas ju drži kao Krista skinuta s križa (Pietá). Stotine tisuća katoličkih svećenika i redovnika gube svoj život za Isusa, Sina Marijina u bližnjima, na stotine različitih načina, Božjih načina. Zato ne smijemo posustati u traženju i promicanju dobra! Zato moramo ostati katolici, dakle poštovati i ljubiti protestante i neprotestante, ali vidjeti i raspoznavati uvijek Tijelo i uvijek ostati Marijini. Baš kao Isus.

U posljednja vremena ili si Gospin ili te nema. Bez nje naime ne znamo ni sebe u Kristu

Zapravo, ako hoćemo, euharistija koju slavi katolički svećenik verifikacija je našeg pripadništva Isusu Kristu. To je jedini sakrament u kojem se jasno vidi sva naša (ne)vjera. U njemu se raspoznaje jesmo li ili nismo i djeca Marijina, ili smo djeca Judina. Zanimljivo je to kako mnogi kršćani smatraju Isusa svemogućim i znaju napamet njegovu riječ, a na sam se spomen euharistije zapjene. Vrlo zanimljivo. U posljednja vremena ili si Gospin ili te nema. Bez nje naime ne znamo ni sebe u Kristu. (…)

Iz knjige „Ak’ odrastem, bit ću katolik“ p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh