Razno

NOVO U NAŠOJ BIBLIOTECI

Pater Marko o knjizi ‘Bog traži čovjeka’: Čitajući ovo djelo otkrit ćemo mnoge novosti o Bogu, svijetu i o sebi samima „Tako sam sretan što smo se i mi u Hrvatskoj odazvali zovu Duše Kristove po ovoj nevjerojatno važnoj duhovnosti, objavljujući i ovu knjigu. Ovo je, dakle, jedna zaista posebna knjiga koju najsrdačnije preporučam! Neobično dobar duhovni vodič, udžbenik i priručnik svima koji traže istinu, slobodu i sreću“

Pater Marko o knjizi „Bog traži čovjeka“: Čitajući ovo djelo otkrit ćemo mnoge novosti o Bogu, svijetu i o sebi samima

Pater Marko Glogović i s. Bogna Młynarz s novom knjigom

 

U izdanju Biblioteke Figulus objavljena je knjiga s. Bogne Młynarz „Bog traži čovjeka“. Predgovor hrvatskom izdanju napisao je p. Marko Glogović a možete ga pročitati u nastavku.

 

Časna sestra Bogna je Poljakinja, redovnica Družbe sestara Presvete Duše Kristove. Utemeljiteljica ove zajednice i uzor života autorice knjige Službenica je Božja Majka Paula Sofija Tajber, „apostolica“ ove pobožnosti za koju je malo tko čuo, pa i u samoj Poljskoj. Možemo reći, predivno otajstvo Duše Kristove još je uvijek nepoznato svijetu, iako je Majka Tajber o tomu napisala tisuće stranica te je ostavila prebogatu baštinu kojom je ušla u red najviše mistike, poput tolikih drugih Božjih miljenika kroz povijest. To što se u zadnje vrijeme ipak sve više piše i govori o Presvetoj Duši našega Gospodina, pokazuje nam da je došlo ono prorokovano vrijeme čiji je najizraženiji znak gubitak vjere u besmrtnost, u dušu. Čovjek današnjice uglavnom živi za tijelo i od tijela, što se rapidno i agresivno nameće osobito na Zapadu. Tako sam sretan što smo se i mi u Hrvatskoj odazvali zovu Duše Kristove po ovoj nevjerojatno važnoj duhovnosti, objavljujući i ovu knjigu. Ovo je, dakle, jedna zaista posebna knjiga koju najsrdačnije preporučam! Neobično dobar duhovni vodič, udžbenik i priručnik svima koji traže istinu, slobodu i sreću.

Zanimat će nas odgovori na pitanja naše patnje, pobjede nad grijehom, ostvarivanja životnog zadovoljstva, raznih putova Božje ljubavi, praktičnog razvezivanja mnogih čvorova naše egzistencije

Čitajući ovo djelo otkrit ćemo mnoge novosti o Bogu, svijetu i o sebi samima; neke će nas od tih novosti šokirati, neke oduševiti, neke potaknuti da se „probudimo“, za Krista. Kao i u cijeloj otajstvenoj stvarnosti Duše Kristove i teologije koja se razvija oko nje, tako je i u ovoj knjizi temeljno ono Pavlovo: „Više ne živim ja – Krist živi u meni“ (Gal 2, 20). Kad tu činjenicu otkrijemo i po njoj uredimo svoje živote, sve se okreće i mijenja, sve nam postaje jasnije i sa svime se, u vjeri, možemo nositi. Na vrlo pristupačan način, konkretnim odgovorima a opet dubokim razmatranjima, ova karizmatična časna sestra otvara oči za pravi smisao života. Zanimat će nas odgovori na pitanja naše patnje, pobjede nad grijehom, ostvarivanja životnog zadovoljstva, raznih putova Božje ljubavi, praktičnog razvezivanja mnogih čvorova naše egzistencije koje sami ne možemo razvezati. Neka nam bude zaista na blagoslov čitanje ovog teksta koji nas na mnogim mjestima, uistinu, svojom mudrošću i jednostavnošću „ostavlja bez teksta“. Dušo Kristova, posveti nas!

 

Fr. Marko K. Glogović, OSPPE

Utemeljitelj udruge Betlehem

 

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh