Hrvatska

15. MOLITVENI SABOR ZA NEROĐENE I 20. OBLJETNICA UDRUGE BETLEHEM

Pater Marko: „Na nama je da se predamo i služimo Gospodinu, a On onda daje sve potrebno za rad i umnožava naša nastojanja“

Pater Marko: „Na nama je da se predamo i služimo Gospodinu, a On onda daje sve potrebno za rad i umnožava naša nastojanja“

Foto: ML

 

Jučer, u subotu, 14. rujna, sudjelovali smo u programu 15. molitvenog sabora za nerođene koji se je odvijao u sklopu proslave 20. obljetnice djelovanja apostolata za nerođene Udruge Betlehem u Sveticama kod Ozlja.

Program je započeo svečanom Misom s početkom u 10 sati. Tom su prigodom u Svetice pristigli podupiratelji i aktivisti iz svih dijelova Hrvatske, pa čak i iz Austrije. Pater Marko naglasio je da je na prvom saboru bilo njih svega nekoliko, dok danas zahvaljuje Gospodinu što se je sada okupilo toliko duša. Sudionici su pristigli u 12 autobusa a parkiralište je bilo dupkom punom osobnih automobila.

„Na nama je da se predamo i služimo Gospodinu, a On onda daje sve potrebno za rad i umnožava naša nastojanja“ (pater Marko)

Pater Marko je također naglasio da je sve to Božje djelo, jer „na nama je da se predamo i služimo Gospodinu, a On onda daje sve potrebno za rad i umnožava naša nastojanja“, kazao je. Tijekom homilije dotaknuo se jučerašnjeg blagdana Uzvišenja svetoga Križa te istaknuo da su pustinja i križ naš put prema Nebu i da je pogrešno bježati od njega. U pustinji se čovjek najbolje može susresti sam sa sobom i uvidjeti kako ustvari „stoji“. Najgore je mrmljati, kao što su Izraelci mrmljali, jer mrmljanje nas udaljuje od Gospodina i svih obećanja i blagoslova koje Gospodin ima za nas.

Pred nama su – uz sva događanja u Europi i svijetu – sve teža vremena i ako se danas ne možemo u teškim situacijama pouzdati u Isusa, što će nas voditi kada dođu još veće kušnje? (pater Marko)

Poseban gost povodom obljetnice bila je časna sestra Bogna iz Poljske, čiju smo knjigu upravo izdali!

Pater je istaknuo da je naš križ ljubiti one koji nas možda ne ljube, moliti za one koji nas preziru, jer pred nama su – uz sva događanja u Europi i svijetu – sve teža vremena i ako se danas ne možemo u teškim situacijama pouzdati u Isusa, što će nas voditi kada dođu još veće kušnje? Zato slavimo Gospodina u svojim bračnim drugovima, roditeljima, svekrvama, punicama, onima koji nisu uz nas i za nas.

Na kraju Mise pater Marko je uputio poseban blagoslov na svu prisutnu djecu i njihove roditelje.

Poseban gost povodom obljetnice bila je časna sestra Bogna iz Poljske – redovnica iz Družbe Presvete Duše Kristove – koju nazivaju i ‘ženski Pelanowski, čiju smo knjigu “Bog traži čovjeka” upravo izdali te će u prodaji biti od sutra u Biblioteci Figulus na www.figulus.hr!

U Udruzi Betlehem je Ljubav za najmanje na djelu: ondje se majkama i djeci pruža sva potrebna pomoć: materijalna, moralna i duhovna

Vjerujemo da svi znamo barem ponešto o djelovanju udruge Betlehem (www.stopabortus.com) – čime se bavi i koji su plodovi njezina zalaganja. 2013. godine snimljen je polusatni dokumentarni film o radu Udruge na pro-life polju pod vodstvom patera Marka, osnivača i voditelja, kako bi se spasila nevina dječica kojoj je namijenjen pobačaj.

Film započinje scenom telefonskog razgovora između patera i 18-godišnje djevojke koju je snašla sudbina slična onoj mnogih trudnih djevojaka i žena: nagovaranje na pobačaj, ucjenjivanje prekidom veze, fizičko zlostavljanje, napuštenost… U filmu one iznose svoje tužne životne priče, ipak radosne što su u Udruzi pronašle utočište u kojem će moći svoje dijete donijeti na svijet. Udruga, u svojim kućama koje se financiraju dobrovoljnim prilozima, pruža majkama i djeci svu potrebnu pomoć: materijalnu, moralnu i duhovnu.

Preporučamo ovaj film koji prikazuje Ljubav za najmanje na djelu:

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna, u Sveticama je otvorena „Nazaretska kućica“. Tom prilikom Gabriela je razgovarala s paterom Markom o ovom hvalevrijednom projektu, oko kojeg se već okuplja velik broj bračnih parova željnih potomstva: EKSKLUZIVNO Pater Marko uoči otvorenja „Nazaretske kućice“: Bog mi je na srce stavio supružnike željne djece, ovo je mjesto posvećeno njima.

Danijel Katanović; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh