Osobni razvoj

SPASENJE DUŠA

PATER MARKO GLOGOVIĆ Moja molitva za ove dane Bože, stvori mi čisto srce i obnovi postojan duh u meni

Foto: Shutterstock

 

Bože ljubljeni i dobri, znaš da mi je strana i mrska riječ »pokora«. Nisam baš o tome ni pretjerano čitao, malo je takve literature. Nekako ne čujem ni u propovijedi objašnjenje ili poziv na pokoru. Znam samo da Blažena Djevica Marija u svakomu ukazanju uzvikuje taj pojam. Imam pokore na izvoz u vlastitu životu, ali htio bih vršiti pokoru, za svetost svoju i spasenje duša. Osjećam da je neka posebna snaga i mir u tome činu samozataje i tišine. Bože, stvori mi čisto srce i obnovi postojan duh u meni. Po pokori. Zato što ti tako kažeš, ja ti vjerujem. Pokaži mi vrstu pokore koju ću moći činiti, bez mrmljanja i bez hvalisanja. Ljubim te, Gospodine, koji si prije mene bio pljuvan i bičevan. Ti si Pastir koji je postao Janje. Ja sam vuk koji želi postati janje.

Po tebi, Kriste, amen.

 

Ulomak iz knjige „Grešnicima ulaz dopušten – prema istinitim događajima”, autora patera Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh