Duhovnost

AK' ODRASTEM, BIT ĆU KATOLIK

Pater Marko: ‘Došašće je odlično vrijeme da se riješimo takvih balasta i balega, da ih ostavimo u štali, gdje im je i mjesto’ Silno je važno suočiti se sa svojim stvarnim željama, nagonima, namjerama i sa stvarnim stanjem svojeg srca...

Foto: Shutterstock

 

Ima ljudi koji obilaze crkve, vrte se oko svećenika, konstantno pohađaju duhovne obnove, sudjeluju u humanitarno-karitativnim akcijama, lajkaju s katoličkih portala, ali svejedno su neprestano depresivni i žalosni i ogorčeni i ljuti kao chilli, izgarajući iznutra te bljujući vatru kao vulkani čim im se počne rušiti život koji su sami gradili, potajno optužujući Svevišnjega jer nije radio po njihovu.

Vrte se oko svećenika, konstantno pohađaju duhovne obnove, sudjeluju u humanitarno-karitativnim akcijama, ali svejedno su neprestano depresivni i žalosni…

Znam i osobe koje idu od seminara do seminara, a ne slave nedjelju i blagdane, jer imaju ≫svoje razloge≪. Svašta! Nije u redu prekrivati se plaštem pobožnosti, a ispod golotinja u nekrozi. Zašto? Zato jer ne možeš baštiniti blagoslov ako gajiš mržnju i neopraštanje, ako zamjeraš, ogovaraš, sukobljavaš se ili svadiš okolo, dok se nisi pomirio, izmirio, dok nisi oprostio/la i pustio/la da Gospodin radi svoje, pa i metodama koje su za tebe bolne ili nerazumljive. Silno je važno suočiti se sa svojim stvarnim željama, nagonima, namjerama i sa stvarnim stanjem svojeg srca te otkrivene nedostatke, mane, pridržaje, bjesove i zavade predati Gospodinu, a ne kamuflirati se pobožno u maske i garderobu ≫svetosti≪ dok iznutra sve vrije.

Operacija istinske ispovijedi nemalo boli, ali time se put Gospodinu ravna i on može konačno doći i osloboditi nas

Došašće je odlično vrijeme da se riješimo upravo takvih balasta i balega, da ih ostavimo u štali, gdje im je i mjesto. Operacija istinske ispovijedi nemalo boli, ali time se put Gospodinu ravna i on može konačno doći i osloboditi nas mnogih hrđavih već lanaca, zavoja i čvorova. (…)

Nova knjiga p. Marka Glogovića: „Ak' odrastem, bit ću katolik“!

 

Iz nove knjige p. Marka Glogovića „Ak’ odrastem, bit ću katolik“. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh